Tamer Heper Tebligat şahsa yapılmalıydı
HABERİ PAYLAŞ

Tebligat şahsa yapılmalıydı

Haberin Devamı

Şoför olarak çalışan biriyim. Benimle ilgili bir iş için vergi dairesine gittiğimde bir şoför arkadaşımın vergi borcu için bana tebligat yaptılar. Böyle bir tebligat geçerli mi? Bu tebligatla arkadaşıma vergi cezası tahakkuk ettirilmiş. Şoför arkadaşım ne yapabilir? ● N.Y.

Okuyucumun anlattığı husus çok rastlanan bir husus değil. Bir kimseye tebligat yapılacak ise onun adresine postayla gönderilir, tebligatı ya kendisi alır veya birlikte yaşadığı tebligata elverişli kimselere tebligat yapılır ve bu hali ile tebligat geçerlidir. Bu husus o kadar dikkat edilmesi gereken bir husustur ki örneğin ev adresinize bir tebligat zarfı gönderilir de bunu site bekçisi alırsa bu geçersizdir. Tebligat böyle bir durumda mutlaka birlikte oturan birine yapılmalıdır. Şayet elden bir tebligat yapılacak ise bu durumda o kişinin kendisine yapılmalıdır.

CEZA MİKTARI ARTMASIN

Size bir başkasının tebligatı elden yapılamaz. Bu muhtemelen bir isim benzerliğinden kaynaklanmaktadır. Bu tebligat arkadaşınız için geçerli değildir ve hukuki sonuç doğurmaz. Şayet arkadaşınıza geçerli bir tebligat yapılsaydı iki durum söz konusu olurdu. Ya arkadaşınız borcunu ödeyecek ve borçtan kurtulacak veya vergi mahkemesinde dava açacaktı. Ancak bugün kendisine yapılan tebligat geçersiz olduğundan şimdilik dava açmak için süresi başlamadı ama haricen bir borç ve cezasını öğrenmiş oldu. Bu bilgi çerçevesinde borcunu ödemeyi düşünürse ceza miktarının artmasından kurtulmuş olabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder