Siyaset Tebrik kuyruğu
Paylaş
Tebrik kuyruğu

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın “Başkanlık sistemine geçebiliriz” sözlerine partisinden destek geldi

‘NEDEN OLMASIN?’

Haberin Devamı

- Cemil Çiçek (Başbakan Yardımcısı): Başkanlık sistemine olumlu bakıyorum. Konu tartışılmalı.

- Abdülkadir Aksu (Genel Başkan Yardımcısı): Başkanlık sistemini savunmuşumdur. Bizim yapımıza uygun olur. Destekliyorum. Başbakanımızın başkanlığı çok güzel olur.

- Ahmet Koca (Afyonkarahisar Milletvekili): Bu konu gündeme getirilmeli ama getirisi ile götürüsü iyi hesaplanmalı ve kamuoyu iyi bilgilendirilerek yapılmalı. Konsensus sağlanırsa neden olmasın? ‘Başbakanımızın Başkanlığı’ demek doğru değil çünkü millet karar verecek.

‘KISMETSE OLUR’

- İdris Naim Şahin (AK Parti Genel Sekreteri): Türkiye şartlarına göre nasıl şekilleneceğini göreceğiz. Olur ya da olmaz. Başbakan’ın ilk başkanlığı olur mu, bilemeyiz, onu şartlar gösterir. Kısmetse Başbakanımız olur, bu bizim arzumuz. Sayın Başbakan ilk başkanlığa en uygun en yakın isimdir.

Haberin Devamı

- Fatma Şahin (Gaziantep Milletvekili): Başbakanımız güzel söyledi, günü ve zamanı gelince konuşuruz.

‘ÇOK YAKIŞIR’

- Salih Kapusuz (Genel Başkan Yardımcısı): Kuvvetler ayrılığı noktasında en belirgin sistem aslında başkanlık sistemi. Buna halk karar verecek. Başbakanımızın başkanlığı konusunda bir şey söylemek için çok erken.

- Mevlüt Akgün (Karaman Milletvekili): Toplum da, yönetim de buna hazır olmalı. Başbakanımızın başkanlığına da çok memnun oluruz tabi. Başbakanımızı o koltukta görmek isteriz.  Burhan Kuzu (Anayasa Komisyonu Başkanı): Türkiye bunu tartışmalıdır. Bugün yaşanan tartışmaları kökünden çözecek bir modeldir. Yasama organını güçlendiren bir modeldir.

- Bülent Gedikli (Genel Başkan Yardımcısı): Başkanlık sisteminin faydalı olacağını düşünüyorum. Mevcut parlamenter sistemde güçler birbirini kuşatıyor gibi yaklaşımlar söz konusu.