Gündem Tecavüz dehşeti

Tecavüz dehşeti

Paylaş
Tecavüz dehşeti

65 yaşındaki öğretmen, 17 yaşındaki işitme engelli öğrencisine tecavüz etti

Rehabilitasyon ‘iyileştirme’ anlamına geliyor. Engellilere yönelik rehabilitasyon merkezlerinde öğrenciler topluma kazandırılmaya çalışılıyor. Eğitimle engellilerin hayata uyumu hedefleniyor. Konya Karatay’da da özel bir rehabilitasyon merkezi var. Kulakları duymayan 17 yaşındaki A.Ö. adlı kız, Konya Karatay’daki bu özel rehabilitasyon merkezinin öğrencileri arasındaydı. A.Ö. bir işitme engelli olarak eğitim görüyordu.

Haberin Devamı

Giderek karnı büyüdü

A.Ö.’nün karnının giderek büyümesi ve genç kızın ‘regl’ olmaması ailesinin dikkatini çekti. Aile hemen kızlarını Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürdü. Burada yapılan muayenede A.Ö.’nün 4 aylık hamile olduğu ama kızlık zarının zarar görmediği tespit edildi. A.Ö. kendisine rehabilitasyon merkezinde işitme engelliler öğretmeni, 65 yaşındaki N.S.’nin tecavüz ettiğini ailesine söyledi.

Bu ne rezalet böyle

Aile, savcılığa başvurdu. Gözaltına alınan öğretmen sevk edildiği mahkemede ‘çocuğun cinsel istismarı suçu’ndan tutuklanarak cezaevine konuldu. Evli ve 3 çocuk babası öğretmenin, öğrencisine tecavüz edip hamile bırakması büyük tepki topladı. Adli soruşturma devam ederken Konya Milli Eğitim Müdürlüğü rezalete sahne olan rehabilitasyon merkezini incelemeye aldı.

Haberin Devamı

Mehmet Kayhan YILDIZ/DHA