Gündem 'Tecavüz edip göğüslerini kestiler'

'Tecavüz edip göğüslerini kestiler'

Paylaş
'Tecavüz edip göğüslerini kestiler'

Suriye'deki olaylardan kaçıp Türkiye'ye sığınan mülteciler anlattı...

Suriye’den kaçanlar askerlerin kadınlara saldırdığını anlatıyor. Bir mülteci “Kadına tecavüz ettiklerini sonra da göğüslerini kestiklerini gördüm” dedi. En az 12 kadının tecavüze uğradığı ve işkence gördüğü söyleniyor.

ASIL KURBAN KADINLAR

Suriye’de Devlet Başkanı Beşar Esad’a bağlı birlikler dehşet saçmaya devam ederken çatışmanın asıl kurbanı kadınlar oldu. Hatay’a sığınan mülteciler, İngiliz The Times gazetesine verdikleri demeçlerde kadınların askerler tarafından nasıl tecavüze uğradıklarını ve işkence gördüklerini bir bir anlattı. Gazetenin muhabiri Hatay’daki hastanede yatan en az iki kadının Suriye askerleri tarafından tecavüze uğradığını ve Türkiye’de tedavi gördüğünü yazdı.

YÜZLERİNE ASİT ATTILAR

Gazetenin konuştuğu bir kadın mülteci, başka kadınların tecavüze uğradıktan sonra saldırıya uğradığını söyledi. Mülteci, askerlerin en az bir kadının yüzünü bıçakla kestiğini, bir kadının ise göğüslerini kestiklerini anlattı. Aynı tanık en az 12 kadının tecavüze uğradığını, onları kurtarmaya çalışan erkeklerin yüzüne de asit atıldığını dile getirdi.

"Kaddafi tecavüzü bir savaş yöntemi olarak kullanıyor"

ŞİŞELERLE TECAVÜZ EDİYORLAR



Bir diğer mülteci, Cisrüş-Şugur’da 12 kadına şişelerle tecavüz edildiğine ve daha sonra bunlardan dördünün boğazları kesilerek öldürüldüğüne tanık olduğunu söyledi. İsminin “K” diye yazılmasını isteyen kadın mülteci, “Ailelere işkence yapıyorlar. Buraya annemle geldim. Ailemden hiç kimse protestolara gitmemesine rağmen korktuk. Askerler evlere kadar gelip kadınlara tecavüz ediyor, insanları öldürüyorlar” dedi.

The Times gazetesinin haberine göre askerlerin vahşeti sadece insanlarla sınırlı kalmıyor. Geçtikleri her yerde ekinleri yakan Esad güçleri, çiftlik hayvanlarını da öldürüyor. Askerler halka korku salmak için öldürdükleri kişilerin cesetlerini yol kenarlarına atıyor. Independent gazetesinin muhabirine göre artık halk da askere karşı silahlanmaya başladı.

Ajanlar Hatay’da

Diğer yandan Suriye gizli servisi Muhaberat'ın sınırı aşıp Türkiye’ye girdiğinden şüpheleniliyor. Suriyeli mültecilerin barındığı Yayladağı ilçesinde görüldüğü iddia edilen ajanların, telefonlarıyla görüntü aldıkları öne sürüldü. Çadırların yakınında görülen iki aracın kampın etrafında gezdiği ve mültecileri videoya aldığı belirtildi. Mültecilerden biri, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun önceki gün çadır kente gerçekleştirdiği ziyaret üzerine, “Davutoğlu’na bizi koruyan şeyin bir o, bir de Allah olduğunu söyledik” dedi.

MİLLİYET

2