Gündem 'Tecavüz etmedim, yanımda yatıyordu'

'Tecavüz etmedim, yanımda yatıyordu'

Paylaş
'Tecavüz etmedim, yanımda yatıyordu'

Tecavüz sanığından ilginç savunma: Sabah uyandığımda yanımda yatıyordu, ben bir şey yapmadım

Çorum'da S.K. adlı kadına tecavüzle suçlanan 15 sanıktan biri olan V.A. ilk kez hakim karşısına çıktı. İddiayı kabul etmeyen V.A. “Sabah kalktığımda yanımda yatıyordu. Ben bir şey yapmadım” dedi.

Haberin Devamı

Olay geçen yıl Nisan ayında meydana geldi. Mimar Sinan Mahallesi’nde iddiaya göre M.Ç. (20), eşinden ayrı yaşayan 2 çocuk annesi ve psikolojik tedavi gören S.K.’yı (25) evlenme vaadiyle kandırıp cinsel ilişkiye girdi. Daha sonra da kadını başka erkeklerle ilişkiye zorladı. Genç kadının durumu ailesine anlatması üzerine ortaya çıkan olayda M.Ç. ile birlikte Y.I. (19), R.P. (44), B.A. (24), M.K. (27), V.A. (20), C.U. (20), S.E. (27), H.H.T. (25), D.Y. (45), S.E. (31), Y.E. (27), E.K. (23), Ş.Ş. (23) ve E.C. (23) gözaltına alındı.

Polisteki ifadesinde, M.Ç. ile kendi rızasıyla ilişkiye girdiğini söyleyen S.K. “Benim psikoljik sorunlarım var ve tedavi görüyorum. Bu nedenle neyin ne olduğunu tam anlayamıyorum. Bir simitçide M.Ç. ile tanıştım. Bana ‘senden çok hoşlandım, seninle evlenmek istiyorum’ dedi. Ben de ona inandım. Benimle evleneceğini düşünerek kendi rızamla ilişkiye girdim. Daha sonra M.Ç. beni istemediğim insanlarla para karşılığı ilişkiye zorladı” dedi.

Haberin Devamı

S.K. ayrıca çocuklarını görmek için Ankara’ya gitmek için bindiği otobüsün muavini S.E. ve şoförü R.P.’nin de kendisine zorla tecavüz ettiğini ileri sürdü. Bunun üzerine gözaltına alınarak nöbetçi mahkemeye sevk edilen 15 kişiden M.Ç., R.P., S.E., Y.E., S.E. ve M.K. olmak üzere 6 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 9 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Geçen yıl Eylül ayında da, tutuklanan ve 8 ila 15 yıl arasında değişen hapis cezası ile yargılanan 6 sanık Çorum Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklardan V.A.’ya ulaşamadı, bu nedenle de ifadesini alamadı. Olayla ilgili olarak yaptığı araştırmada tutuksuz sanık V.A.’nın askeri cezaevinde olduğu tespit edildi.

Dün tutuklu bulunduğu Ankara’daki askeri cezaevinden getirilen V.A. ilk kez hakim karşısına çıktı. İddiaları kabul etmeyen V.A., “M.Ç. benim arkadaşımdı. Bana, S.K.’yı kaçırdığını, onu sevdiğini söyledi. Benim evim bekar eviydi. Evime gelmek istediler. Evde E.C. ve Y.I. isimli arkadaşlarım da vardı. Gece ben sarhoştum. Bir yerde sızmışım. Sabah uyandığımda kız yanımda yatıyordu. Şok oldum. Ama ben hiçbir şey yapmadım, ilişkiye girmedim. Suçsuzum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Mahkeme heyeti, sanıkların tutuksuz yargılanmalarının devamına karar verip, S.K.’nın İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan akli dengesinin yerinde olup olmadığı ve ruh sağlığının bozulup bozulmadığı yönündeki raporunun gelmediğini belirterek duruşmayı erteledi.

Kemal KARADAĞ / ÇORUM, (DHA)