Gündem Tecavüz sanığından çıldırtan savunma

Tecavüz sanığından çıldırtan savunma

Paylaş
Tecavüz sanığından çıldırtan savunma

Samsun'da 16 yaşındaki S.U. ile yoldan geçen otomobile otostop yapan 33 yaşındaki K.Ö. adlı kadına tecavüz ettiği ileri sürülen sanıklardan çıldırtan savunma geldi

Samsun’da 2009 yılı Temmuz ayında evli olan K.Ö., erkek akrabası S.U. ile merkeze bağlı Kestane Pınar Köyü’ne amcalarını ziyarete gitti. Köyden dönen K.Ö. ve akrabası yoldan geçen bir otomobili otostop yaparak durdurdu.

Araçta bulunan 32 yaşındaki Hasan K. ile Yalçın K., 22 yaşındaki Tolga T. ve o tarihte 17 yaşında olan Ö.K. durdu. Araçta bulunanlar, S.U. ile K.Ö.’yü gidecekleri yere götüreceklerini belirterek otomobile aldı.

Bir süre sonra otomobil yolda dururken, S.U.’yu döverek aaraçtan atan sanıklar, genç kadını ormanlık alana götürerek iddiaya göre tecavüz etti. 4 kişi daha sonra cep telefonunu aldıkları kadını kent merkezine götürüp bir sokakta bırakarak kaçtı. K.Ö.’nin şikayeti üzerine harakete geçen polis, 4 kişiyi kısa sürede yakaladı.

"HEPİMİZLE AYRI AYRI İLİŞKİYE GİRDİ"

Bu kişiler sevk edildikleri nöbetçi mahkemede tutuklandı. 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’Hürriyeti tahdit, tecavüz ve gasp’ suçlarından haklarında 40’ar yıla kadar hapis cezası istenen sanıklar K.Ö. ile para karşılığı ilişkiye girdiklerini ileri sürdü.

Sanıklardan Hakan K., "Kendi rızasıyla arabaya bindi. Yalçın kendisine 50 TL verdi. Hepimizle ayrı ilişkiye girdi. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi. Yalçın K., de benzer ifade verdi.

"BÖYLE TECAVÜZ MÜ OLUR?"

Tolga T. ise, K.Ö. ile en son kendisinin cinsel ilişkiye girmek istediği belirterek, "Kendisine tecavüz edildiğini söylüyor. Oysa biz ilişkiye girerken kendisi üstteydi. Böyle tecavüz mü olur" diye konuştu. Ö.K. da arkadaşlarının ifadelerine katılarak tahliyelerini istedi.

"DÖVEREK ARABAYA ALDILAR"

Duruşmada dinlenen K.Ö. ise, kent merkezine gelmek için yoldan geçen otomobile akrabası S.U.’nun el kaldırdığını söyleyerek, "Yolda giderken S.’ı döverek arabadan attılar. Ben de inmek istedim. Ama engellediler.

"ORMANLIK ALANA GÖTÜRDÜLER"

Beni ormanlık alana götürdüler. Direnmeme rağmen bana tecavüz ettiler. ’Birine söylersen seni öldürürüz’ diyerek tehdit ettiler. Tolga, beni tabancayla tehdit ederek ilişkiye girdi" dedi.

AVUKATA TEHDİT

Duruşmada sanık avukatları müvekkillerinin tahliyelerini talep edince K.Ö.’nün eşi 35 yaşındaki A.Ö., avukat Suat Uzun’a "Seninle dışarıda görüşürüz" diyerek tehdit etti.

Karşılıklı tartışmanın ardından mahkeme heyeti sanıkların tahliye istemlerini kabul etmeyerek duruşmayı erteledi.

Adliye Sarayı çıkışında A.Ö. ve yakınları, sanık yakınları ile tatışmaya girdi. Tartışma, kısa sürede kavga döndü. Adliye dışına taşan kavgada her iki tarafıda polisler ayırdı.

İSMAİL AKDUMAN/DHA

2