Türkiye (Son Dakika) Tecavüz sanıklarına 22 yıl hapis istemi

Tecavüz sanıklarına 22 yıl hapis istemi

Paylaş
Tecavüz sanıklarına 22 yıl hapis istemi

Edirne'de uğradığı tecavüz sonrası hamile kaldığı iddia edilen sağır ve dilsiz 14 yaşındaki Z.K. soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 5 kişiye, 9'ar yıldan 22'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Edirne 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk duruşmada savunma yapan sanıklar suçlamaları kabul etmedi

Edirne’de geçen Nisan ayında, sağır ve dilsiz Z.K.’nın çevresinde şüpheli insanlar olduğunu görenler, durumu polise bildirdi. Bunun üzerine Şehit Öğretmen Adnan Tunca İşitme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencisi olan Z.K., işaret diliyle başından geçenleri anlatınca polis ekipleri küçük kıza tecavüz ettikleri öne sürülen inşaat işçileri 39 yaşındaki M.Ş., 35 yaşındaki N.E., 24 yaşındaki İran uyruklu M.A.N., 76 yaşındaki Y.D. ve 56 yaşındaki N.A.’yı gözaltına aldı. Edirne Emniyet Müdürlüğü’nde ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Edirne Cumhuriyet Savcılığı, olayla ilgili soruşturmasını tamamlayarak 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açtı. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 5 sanık, hakkında ’çocuğun nitelikli cinsel istismarı, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlamasıyla her biri için 9 yıldan 22 yıla kadar hapis cezası istendi.

Edirne Cumhuriyet Savcısı İsmail Polat tarafından yazılan iddianamede sağır ve dilsiz olan 14 yaşındaki Z.K. ile şüphelilerin 10 ile 30 lira arasında para vererek 2’şer kez ilişkiye girdikleri, küçük kızın tecavüz sonrasında hastanede alınan raporunda travma sonrası stres bozukluğu geliştiği ve mağdurun ruh sağlığının bozulduğunun tespit edildiği ifadelerine yer verildi.

Savcı Polat iddianamesinde tecavüz sanıkları olan 39 yaşındaki M.Ş., 35 yaşındaki N.E., 24 yaşındaki İran uyruklu M.A.N., 76 yaşındaki Y.D. ve 56 yaşındaki N.A.’ya 9’ar yıldan 22’şer yıla kadar hapis isterken, tecavüz sırasında cebir kullandıkları için cezaları yarı oranında arttırılmasını, ayrıca tecavüz sonrası Z.K.’nın beden veya ruh sağlığının bozulması nedeniyle verilecek cezanın 15 yıldan az olmasını istedi.

Haberin Devamı

SANIKLAR SUÇLARINI KABUL ETMEDİ

Edirne 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen davanın ilk duruşmasına tutuksuz sanıklardan M.Ş., N.A. ve N.A. katılırken, devlet korumasına alınarak Rehabilitasyon Merkezi’ne yerleştirilen Z.K. duruşmaya getirilmedi.

Hakkındaki tecavüz suçlamasını kabul etmeyen sanık M.Ş., "Genelde Gazimihal parkının oralarda takılıyoruz. Gözaltına alındığımız gün İranlı olan sanığı kızın etrafında görünce polisi ben aradım. Daha sonra gelen polis ekipleri beni de gözaltına aldı. Emniyette yapılan teşhiste Z.K. beni de gösterdi ama ben suçlamayı kabul etmiyorum. Ben suçsuzum, cinsel istismarda bulunduğum iddialarını kabul etmiyorum" dedi.

Diğer sanık N.E. ise olayla ilgili olarak bilgi veren ifadelerinden sonra yeniden gözaltına alındıklarını anlatarak şunları söyledi:

"Olay günü bizimde ifademizi aldılar ve bıraktılar. Daha sonra gelen polis ekibi çalıştığım inşaattan alarak emniyette suçlu konumuna getirildik. Mağdureye herhangi bir cinsel istismarda bulunmadım. Beni teşhis etmesi sadece tanımasından, mağduriyi 2 yıldan beri tanırım. Park ve hamam civarında dolaşır, hafta sonu askerlerin park civarında ve yıkık hamama geldiklerini gördüm. Hatta onları uyardığım bile olmuştur" dedi.

Haberin Devamı

Duruşmaya katılan sanıklarından N.A. da suçlamayı kabul etmeyerek, "Ben bir kez Z.K.’yı bir erkekle giderken gördüm. Geri dönmesi için uyardım. Bir kez de metruk yerde ateş yakarak başkasıyla sohbet ederken, otururken gördüm. Onun dışında pek dikkat etmedim, geçip gittim. Ben kesinle onunla cinsel ilişkiye girmedim. Suçsuzum" diyerek kendisini savundu.

DAVA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, devlet korumasına alındıktan sonra Rehabilitasyon Merkezi’ne yerleştirilen 14 yaşındaki sağır ve dilsiz Z.K.’nın talimatla ifadesinin alınmasına, duruşmaya gelmeyen İran uyruklu M.N.A. ve Y.D.’nin zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

MAHKEME KARARIYLA KÜRTAJ OLMUŞTU

Nisan ayında meydana gelen bu tecavüz iddialarının ardından devlet koruması yerine ailesine teslim edilen Z.K.’nın geçen Eylül ayında 14 haftalık hamile olduğu ortaya çıkmıştı. Polisin hamilelik olayının ardından başlattığı soruşturmada Z.K.’nın annesi S.K., babası A.K. ve ağabeyi A.K.’nın aralarında bulunduğu 13 kişi daha gözaltına alınmış, yapılan sorgulamasının ardından ağabey A.K. (17) ile Z.K.’ya tecavüz ettikleri iddia edilen T.S. (56), H.P. (60), S.D. (42), S.G. (72), Z.A. (62), Y.D. (76), Ö.H. (59), V.Y. (31), E.Y. (33) ve S.Ö. (37) tutuklanmıştı. Anne S.K. ile baba A.K. ise serbest bırakılmıştı.

Haberin Devamı

Savcılık, tutuklanan bu 11 kişiyle ilgili olan soruşturmasını ise devam ettiriyor.

Edirne 2’nci Sulh Hukuk Mahkemesi, 14 haftalık hamile olan Z.K.’nın Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi’nde kürtaj olmasına karar vermişti. Mahkeme kararıyla kürtaj olan Z.K. hastaneden taburcu olduktan sonra 3 kardeşiyle birlikte devlet korumasına alınarak Rehabilitasyon Merkezi’ne yerleştirilmişti.

DHA

Haberin Devamı