Gündem Tecavüz zanlılarına linç girişimi

Tecavüz zanlılarına linç girişimi

Paylaş
Tecavüz zanlılarına linç girişimi

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde 2 erkek çocuğa cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla yakalanan, işadamı ve esnaf 4 şüpheliye linç girişiminde bulunuldu

Mahkemeye sevkedilen şüphelilerin linç edilmek için kendilerine verilmesini isteyen öfkeli kalabalık, adliye önünde toplanırken, polis sıkı güvenlik önlemleri aldı.

Adliyeye çıkarılan 4 şüpheli savcıya verdiği ifadenin ardından sevkedildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Tutuklama kararının ardından öfkeli kalabalık bekleyişini sürdürünce, bu kez polis uyarı da bulundu.

Polis, yaptığı ikazlara rağmen gitmemekte israr eden kalabalık göz yaşartıcı gaz sıkarak adliye önünden uzaklaştırdı. Öfkeliği kalabalığın uzaklaştırılmasının ardından ilçede elektrikler kesildi.

Adliye önünden ayrılan öfkeli kalabalık, bu kez tutuklanan şüphelilerin işyerlerini hedef aldı. Şüphelilere ait, Tekel büfesi, taksi durağı, ateşe verilip yakılırken, berber dükkanı da atılan taşlarla camları kırıldı.

Haberin Devamı

İLÇEYİ KEMİREN SÖYLENTİ

Cinsel istismara uğrayan çocuklardan biri polise verdiği ifadede şüphelilerden H.K’nin kendisine, "Senin gibi yüzlerce çocuk var. Onlarla da ilişkiyi girdik" dediğini söyledi. Bu ifadenin duyulması üzerine ilçe halkı arasında büyük tedirginlik yarattı.

Bu arada şüphelilerin sık sık Irak’ın kuzeyine gittikleri ve giderken yanlarında bazı çocukları da götürüp, burada arkadaşlarına verip, cinsel istismara uğratıldıkları iddia edildi. Silopi polisi, mağdur çocukların verdiği ifadeler doğrultusunda iddiaları büyük bir gizlilik içinde araştırmayı sürdürüyor.

Halil COŞKUN-Dündar SANSÜR/DHA

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5070","5070","201103","5070-5.jpg");