Gündem Tecavüzcü komşuyu bıçaklayana 24 yıl

Tecavüzcü komşuyu bıçaklayana 24 yıl

Paylaş
Tecavüzcü komşuyu bıçaklayana 24 yıl

Tecavüzcü komşuyu bıçaklayana 24 yıl

Samsun'da evli kız kardeşleri H.T’ye (37) tecavüz edip çıplak fotoğraflarını çekerek şantajla para alan kapı komşuları İbrahim Olaşur’u (38), bıçakla yaradığı gerekçesiyle tutuklu yargılanan Yüksel Aksoy (34) ile tutuksuz yargılanan ağabeyi Mustafa Aksoy (42) ilk kez hakim karşısına çıktı.

Haberin Devamı

Duruşmada tanık olarak dinlenen ve tecavüze uğradığını ileri süren H.T., ”İbrahim bana direksiyon dersi veriyordu. Bir gün ormanlık alanda tecavüz edip çıplak fotoğraflarımı çekti. Sonra da bu fotoğraflarla bana şantaj yaparak 2 bin 500 liramı aldı” diye konuştu.

Olay İlkadım İlçesi’nde yaklaşık 2 ay önce meydana geldi. İlçeye bağlı Çatkaya Köyü’nde yaşayan evli 4 çocuk annesi H. T., kapı komşusu İbrahim Olaşur’a ehliyet alacağını söyleyerek kendisine direksiyon dersi vermesini istedi. Genç kadının teklifini kabul eden Olaşur, H.T.’yi otomobil sürmesini öğretmek bahanesiyle ıssız bir yere götürüp tecavüz etti. Daha sonra da cep telefonuyla çıplak fotoğraflarını çekti. Bir hafta sonrada çıplak fotoğraflarını ailesine ve eşine göstermekle tehdit ederek 2 bin 500 TL aldı.

Haberin Devamı

KARDEŞLERİNE ANLATTI

İbrahim Olaşur’un taleplerinin bitmemesi üzerine H.T durumu kardeşleri Mustafa Aksoy ile Yüksel Aksoy’a anlattı. Bunun üzerine iki kardeş jandarmaya giderek Olaşur’dan şikayetçi oldu. Evlerine döndükleri sırada iki kardeş, yolda İbrahim Olaşur ile karşılaşınca aralarında tartışma çıktı. İddiaya göre tartışma sırasında Yüksel Aksoy bıçakla Olaşur’u karnından yaraladı. Olayın ardından polise teslim olan iki kardeşten Yüksel Aksoy tutuklanarak cezaevine gönderilirken, ağabeyi Mustafa Aksoy tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

ELİNİ BELİNE ATINCA BIÇAKLADIM

Bugün Samsun 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Aksoy kardeşler ilk kez hakim karşısına çıktı. Ağabeyinin olaya karışmadığını belirten Yüksel Aksoy, “İbrahim otomobilinin içindeydi. Konuşmak için yanına gittim. Bana küfür edip elini beline atınca, ben de kendimi korumak için onu bıçakladım. Ağabeyim bizim otomobilden hiç inmedi” dedi. Mustafa Aksoy da kendisinin suçsuz olduğunu söyledi

İSTEKLERİ BİTMEDİ

Duruşmada tanık olarak dinlenen H.T. ise, bu olay nedeniyle eşiyle boşanma kararı aldıklarını dile getirerek şöyle konuştu:
“Bana kendi otomobiliyle direksiyon dersi veriyordu. Bir gün beni ıssız bir yere götürdü. Otomobilin kapılarını kilitledi. Ardından da bana tecavüz edip cep telefonuyla çıplak fotoğraflarımı çekti. Sonra da bu fotoğraflarla şantaj yapıp beni istediği yere çağırıp ilişkiye girip, para istiyordu. Kendisine 2 bin 500 TL verdim. Ancak olayı kocam öğrendi ve boşanmak istedi. İbrahim’in istekleri bitmeyince durumu kardeşlerime anlattım.”
Mahkeme, tutuklu sanığın tahliye talebini kabul etmeyerek, duruşmaya gelmeyen İbrahim Olaşur’un zorla getirilmesine karar verip duruşmayı erteledi.

Hakan ÇELİKBAŞ/DHA

Haberin Devamı