Gündem Tecavüzcü polis tutuklandı

Tecavüzcü polis tutuklandı

Paylaş
Tecavüzcü polis tutuklandı

Ocakbaşı restorandan çıkardığı Azeri kadına tecavüz etmekle suçlanan polis memuru tutuklandı

Avcılar'da 10 gün önce yabancı uyruklu kadına tecavüz ettiği iddiası ile tutuklanan A.K.'nin 13 yıllık polis memuru olduğu belirtildi. İddiaya göre A.K., yeni tayin olduğu Asayiş Şubesi Ahlak Büro Amirliği'nde 4. kez göreve çıktığı sırada tecavüz suçunu işledi.

KORKUP ŞİKAYETTEN VAZGEÇMEK İSTEMİŞ

Tecavüze uğrayan kadının ise, A.K.'nin gerçek polis olduğunu öğrenince şikayetten vazgeçmek istediği ortaya çıktı. Ancak polis müdürleri can güvenliği garantisi verince, kadın şikayetini sürdürdü.

Haberin Devamı

Asayiş Şube Müdürlüğü, Ahlak Büro Amirliği'ne bağlı polis ekibi, Avcılar’da rutin uygulama yapmak bahanesi ile bir ocakbaşına girdi. İşyeri sahibi ile ocakbaşında çalışan 11 kişiyi gözaltına alındı. İddialara göre polis memuru A.K. işyerinde bulunan kadınlara, konsomatrislikten işlem yapmamak için işyeri sahibinden bin lira rüşvet aldı.

'EVİNİZE BIRAKACAĞIZ' DEMİŞLER

Olayın mağduru Azerbaycan uyruklu kadın ilk şikayetinde “Hepimizi minibüse bindirdiler. Tek tek evlerimize bırakacaklarını söylediler. Bir şey anlamadım. Zaten polis olduklarına da inanmadım. Araçta son olarak ben ve A.K. kaldık. Otomobili durdurup bana tecavüz etti” dedi.

Azerbaycanlı kadının şikayeti üzerine polis, soruşturma açtı. Kadının sadece harf grubunu görebildiği plakanın Asayiş Şube Müdürlüğü, Ahlak ve Kumar Büro Amirliği'nin o gece nöbetçi olan ekip otosu olduğu ortaya çıktı. Kendisine tecavüz edenlerin gerçek polis olduğunu öğrenen Azeri kadın, korkarak şikayetini geri almak istedi. Bunun üzerine polis müdürleri devreye girerek, kadına can güvenliği garantisi verdi. Bunun üzerine kadın şikayetini sürdürdü. Ocakbaşının rüşvet alınan sahibine de polis can güvenliği garantisi verdi. Bunun üzerine işyeri sahibi de polislerden şikayetçi oldu.

Haberin Devamı

DİĞERLERİNE AÇIĞA ALINMA VE TAYİN

Gasp Büro Amirliği'ne bağlı ekipler olayla ilgili başlattıkları soruşturmada tecavüz zanlısı 13 yıllık polis memuru olduğu A.K.’yi evinde gözaltına aldı. Birlikte görev yaptığı diğer 3 polis memuru Murat K., Evren G. ve Serkan D. de yakalandı. Şüpheli polisler, Asayiş Şube Müdürlüğü'nde görevli oldukları için işlemleri Avcılar Emniyet Müdürlüğü binasında yapıldı. A.K., çıkarıldığı adliyede tutuklandı. Ekip otosunda bulunan Murat K. açığa alınırken, Evren G. ile Serkan D. Köprüler Koruma Şube Müdürlüğü'ne tayin edildi.

Ali AKSOYER/İSTANBUL, (DHA)