Gündem Tecavüzcü profesör sırra kadem bastı

Tecavüzcü profesör sırra kadem bastı

Paylaş
Tecavüzcü profesör sırra kadem bastı

İzmir'de karaciğer nakilleriyle adını dünya çapında duyuran Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Yavuz Astarcıoğlu'na tecavüz suçundan verilen 6 yıl 9 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onanınca, ünlü profesör ortadan kayboldu


561 gündür yakalanamayan Prof.Dr. Astarcıoğlu için Interpol’a da bilgi verildi. İzmir 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü karaciğer nakil grubunda yer alan doktor G.A.Y aynı bölümde görev yapan Prof. Dr. Hüseyin Yavuz Astarcıoğlu’nun kendisine tecavüz ettiği iddiasıyla 2005 yılında suç duyurusunda bulundu. Uzman Dr. G.A.Y., Astarcıoğlu’nun kendisine birkaç kez tecavüz ettiğini, evinde zorla alıkoyduğunu ve dövdüğünü öne sürdü. Prof. Dr. Hüseyin Astarcıoğlu, G.A.Y. ile aralarında duygusal ilişki olduğunu söyleyip suçlamaları kabul etmedi.

Ancak İzmir 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde Prof. Dr. Astarcıoğlu hakkında 15 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Duruşmalar sonunda Prof. Dr. Astarcıoğlu 6 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay da bu cezayı onadı. Astarcıoğlu kararın onaylanması aşamasında rapor alarak üniversiteden ayrılırken bir daha da bulunamadı. Yargıtay onayının üzerinden 561 gün geçmesine rağmen bulunamayan Prof. Dr. Astarcıoğlu için Interpol’e de bilgi verildi. Astarcıoğlu’nun Amerika, Rusya veya Fransa’da olabileceği belirtildi. Prof. Dr. Astarcıoğlu hakkında aynı mahkemede mağdur G.A.Y.’nin açtığı ‘Hürriyete tehdit’ davası ise halen sürüyor.

BAHRİ KARATAŞ-DHA

Haberin Devamı