Gündem 'Tecavüzcü' profesör, üniversiteden atıldı

'Tecavüzcü' profesör, üniversiteden atıldı

Paylaş
'Tecavüzcü' profesör, üniversiteden atıldı

'Tecavüzcü' profesör, üniversiteden atıldı

İzmir'de eski kız arkadaşına tecavüzden yargılanıp hapis cezasına çarptırılan Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof.Dr. Hüseyin Astarcıoğlu'nun üniversiteyle ilişiği kesildi.

Haberin Devamı

Profesör kadrosunda tek bir gün bile çalışamadan ‘yüz kızartıcı suç’tan ceza aldığı için öğretim üyeliğine son verilen Astarcıoğlu'nun hala kayıp olduğu öğrenildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde yaptığı başarılı karaciğer nakilleriyle adını duyuran ve gelecek vaad eden cerrahlardan biri olarak gösterilen Astarcıoğlu'nun ‘parlak kariyeri’ sona erdi. Meslektaşı olan, aynı klinikte çalıştığı eski kız arkadaşına tecavüz suçundan 6 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılan, cezası Yargıtay tarafından onanan Hüseyin Astarcıoğlu'nun önce rapor, ardından da yıllık iznini alarak ortalıktan kaybolması medyada da geniş yer buldu.

Astarcıoğlu geçen 19 Ekim'de bir ay rapor alıp, raporun bittiği gün ise Tıp Fakültesi Dekanlığı'na avukatı aracılığıyla birikmiş 45 günlük iznini kullanmak için dilekçe verdi. Bu dönem içinde de 5 Kasım'da profesörlük ünvanını ‘gıyabında” aldı. Ancak avukat aracılığıyla izin talebinin görülmemiş bir uygulama olması yüzünden dilekçesi bir üst yazıyla Rektörlüğe iletilerek, gereğinin yapılması rektörlüğe bırakıldı. Rektörlük ise gıyabında aldığı profesörlük kadrosu ve ünvanı tartışma konusu olan, bulunamaması hayretle karşılanan Prof.Dr. Hüseyin Astarcıoğlu hakkında kendilerine ulaşan bir mahkeme kararı olmadığını bildirdi.

Haberin Devamı

Gazete haberinden öğrendikleri olaylarla ilgili İzmir adliyesine yazı yazıp bilgi istediklerini belirten Rektör Prof.Dr. Mehmet Füzün, DHA'nın sorularını yanıtladı. Rektör Füzün, “Mahkemeden gelen hükümlülük kararı üzerine aynı gün 25 Aralık 2009 tarihi itibariyle Hüseyin Astarcıoğlu'nun üniversitemiz ile ilişkisi kesilmiştir” dedi.

Karaciğer nakilleriyle parlayan yıldızı tecavüz suçu ve hapis cezasıyla sönen Astarcıoğlu'nun nerede olduğu bilinmiyor. Astarcıoğlu'nun Fransa'da olduğu öne sürüldü. Hüseyin Astarcıoğlu'nun ağabeyi DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. İbrahim Astarcıoğlu karaciğer nakillerinde Türkiye'nin en önde gelen uzmanlarından biri olarak gösteriliyor. Ameliyat yöntemleriyle ilklere imza atan Prof.Dr. İbrahim Astarcıoğlu, kardeşi Hüseyin Astarcıoğlu'nu da ekibine almış ve yetiştirmişti.

Haberin Devamı

Nesrin COŞKUN/İZMİR, (DHA)