Gündem Tecavüzcüden garip savunma

Tecavüzcüden garip savunma

Paylaş
Tecavüzcüden garip savunma

Zonguldak'ta, sevgilisi 17 yaşındaki Ş.G.'ye tecavüzle yargılanan 23 yaşındaki T.T.'nin savunması 'bu kadar da olmaz' dedirtti

Merkez ilçeye bağlı Göbü Köyü’nde kahvede çalışan T.T., 2008’de Zonguldak’tan köye anneannesinin yanına misafirliğe gelen Ş.G. ile tanıştı. Çıkmaya başlayan çift, iddiaya göre Ş.G.’nin Zonguldak’ta ailesiyle birlikte oturduğu evde ilişkiye girdi.

2009’un ağustos ayında askere giden T.T., 2010 yılı temmuz ayında izine geldiğinde kendisini aldattığı gerekçesiyle sevgilisinden ayrıldı. Geçen kasım ayında askerden dönen T.T., 2 ay sonra Ş.G.’nin kendisine tecavüz ettiği iddiasıyla polise başvurması üzerine gözaltına alındı.

Tutuklanan T.T. hakkında, ’Küçük yaşta kıza nitelikli cinsel istismar’ ve ’Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

T.T., Zonguldak 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen ilk duruşmada hakim karşısına çıktı. Tecavüz suçlamasını kabul etmeyen T.T., Ş.G. ile arkadaş olduklarını ve görüşmeye devam ettikçe birbirlerine ısındıklarını söyledi.

"CİNSEL ARZUSU ÇOKTU"

Bu görüşmeler devam ederken Ş.G.’nin kendisini Zonguldak’a davet ettiğini anlatan T.T., şöyle konuştu: "Buluştuğumuzda beni evde kimsenin olmadığını söyleyerek eve götürdü.

Sonra kendi rızası ile ilişkiye girdik. Görüşmelerimizde dikkat ettiğim husus, cinsel arzusu çoktu. Hep bu konulardan bahsediyordu. Ama ben ona çok ısındım ve sevdim. İleride evlenmeyi bile düşünüyordum.

"ASKERDEYKEN BAŞKASIYLA BİRLİKTE OLDUĞUNU ÖĞRENDİM"

Ona daha yakın olmak için Zonguldak’ta bir iş buldum. Askere gittim. İzne geldiğimde başka birisiyle görüştüğünü öğrendim ve ayrıldım. Sonra beni telefonla arayarak, ayrılmak istemediğini söyledi. Aksi halde bana zarar vereceğini söyleyerek tehdit etti."

Mahkeme heyeti, mağdur Ş.G.’nin ifadesinden önce yaşının 18’den küçük olması nedeniyle gizlilik kararı alarak salondakileri dışarıya çıkarttırdı.

Ş.G.’nin, ifadesinde şikayetçi olduğunu söylediği belirtilirken, T.T.’nin tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, tanıkların dinlenmesi ve delillerin toplanması için duruşmayı erteledi.

Durmuş SEVİNDİK/DHA