Türkiye (Son Dakika) Tecavüzcünün karısı: O bebeğe ben bakarım

Tecavüzcünün karısı: O bebeğe ben bakarım

Paylaş
Tecavüzcünün karısı: O bebeğe ben bakarım

Kocasının tecavüz ettiği iddia edilen kadının doğurduğu bebeğe, 'Benim çocuklarımın kardeşi sayılır' diyerek bakmak istedi!

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde, iddiaya göre Nurettin Gider adlı adam, N.Y. adlı kadına tecavüz etmiş; daha sonra adamı öldürüp başını keserek köy meydanına atan kadın da bu olaydan bir kız bebek dünyaya getirmişti. Şimdi Nurettin Gider'in karısı Kezban Gider, o bebeği kendisinin büyütmek istediğini söyledi.

Çocuğun babasının belirlenmesi için DNA sonuçlarını beklediklerini kaydeden Kezban Gider, "Bu çocuk şayet eşimin çocuğuysa ben ölünceye kadar bakarım. Çocuklarım önce istemiyordu ama sonra onlar da ikna oldu. Bana, ’Anne bu bizim kardeşimiz. Üstelik kız çocuğu başkasının yanında olmaz, biz bakalım’ dediler. Bunun üzerine savcılıktan talep ettik, ancak henüz çocuğun babası tespit edilemediği için bunun şimdilik mümkün olmayacağını, ileride mahkeme kararıyla buna karar verilebileceği bize söylendi" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Yalvaç İlçesi’ne bağlı Koruyaka Köyü’nde evli ve 2 çocuk annesi 26 yaşındaki Nevin Yıldırım, silah zoruyla tecavüz ettiğini ileri sürdüğü 2 çocuk babası 35 yaşındaki Nurettin Gider’i 28 Ağustos’ta tüfekle vurmuş, kafasını da bir çuvala koyarak köy meydanına atmıştı. Yıldırım, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Nurettin Gider’den hamile kaldığını iddia eden ve çocuğu doğurmak istemediğini söyleyen Nevin Yıldırım, 17 Kasım’da Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde bir kız bebek dünyaya getirdi. Olay sırasında 29 haftalık hamile olduğu için kürtaj yapılmayan Nevin Yıldırım’ın doğumdan sonra istemediği ’Yıldırım Bebek’, Isparta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından alınarak çocuk yuvasına verildi.

Av tüfeğiyle öldürdükten sonra başı kesilerek köy meydanına atılan Nurettin Gider’in eşi Kezban Gider, Nevin Yıldırım’ın hamile olduğunu nisan ayında öğrendiğini söyledi. DHA muhabirinin sorunlarını yanıtlayan Kezban Gider, Nevin Yıldırım’ın hamile olduğunu kendisine eşi Nurettin’in söylediğini kaydetti.

NEVİN EŞİMİ TUZAĞA DÜŞÜRDÜ


Eşi ve Nevin Yıldırım’ı birlikte gördüğünü ve ilişkisinden haberi olduğunu anlatan Kezban Gider, "Nurettin, Nevin tarafından tuzağa düşürüldü. Ailesi, Nevin’in eşimle ilişkisini biliyordu. Bu nedenle olaydan kısa süre önce Nevin’i evde çok kötü dövmüşler. Nevin eşimi arayarak, ’İki elin kanda da olsa gel beni al, çok kötü dayak yedim’ demiş. Eşim inanmamış ve ’Fotoğrafını çek gönder’ demiş. Nevin çektiği fotoğrafı göndermiş, ancak eşimin telefonunun bellek kartı dolu olduğu için fotoğrafı alamamış. Bunun üzerine köy camisinin yanında buluşmuşlar. Daha sonra eve geldi ve bana Nevin’in çok kötü dayak yediğini anlattı" dedi.

NEVİN TEK BAŞINA DEĞİL

Nevin Yıldırım’ın olaydan sonra yüzündeki yara izi için yaptığı ’İnek tekme attı’ açıklamasının doğru olmadığını ileri süren Kezban Gider, "Nevin ailesi tarafından dövüldü ve cinayeti işlemesi için zorlandı. Nevin’in cinayeti tek başına işlediğini düşünmüyorum. Başkalarının da bu işte eli var. Bir kadın bu işi yapamaz. Tamam belki silahla ateş ederek öldürmüştür. Ama başını kesip köy meydanına atması Nevin’in tek başına yapacağı iş değil" diye konuştu.

ÇOCUK BİZE VERİLSİN

Bebekten alınan DNA örneklerinin Nurettin Gider’den alınan örneklerle karşılaştırılması için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildiğini hatırlatan Kezban Gider, "Eğer çocuğun babası Nurettin ise bize verilmesini istiyoruz. Bu konuda mahkemeye başvurmamız gerekiyormuş. Mahkemeye gidecek gücümüz yok. Buna benim gücüm de yetmez. Devlet bize verirse, bakmak boynumun borcu. Nevin 9 ay bebeği karnında taşıdı. Her kadın çocuk doğurur ama anne olamaz. Çocuğun bize verilmesini istiyoruz" dedi.

EVİ BEN YAKMADIM

Nevin Yıldırım’ın oturduğu evin kundaklanmasıyla ilgili de kendisinin suçlandığını kaydeden Kezban Gider, "Bana iftira atıyorlar" dedi.

Olay tarihinden bu yana çok kötü günler geçirdiklerini belirten Nurettin Gider’in annesi Zeynep Gider ise gelini gibi Nevin Yıldırım’ın, oğlunu tuzağa düşürdüğünü ileri sürdü. "Nevin hepimizi yaktı" diyen anne Gider, "Nevin dört duvar arasında. Ama biz de bu evde hapishane hayatı yaşıyoruz. Çok kötü günler geçiriyoruz. 5 kardeşiz ama hiçbir kardeşim benimle konuşmuyor" dedi.

DHA



Haberin Devamı