Gündem 'Tecavüzde en önemli fail korunuyor'

'Tecavüzde en önemli fail korunuyor'

Paylaş
'Tecavüzde en önemli fail korunuyor'

Siirt'te geçen Nisan ayında 2'si kardeş, 7 kız ilköğretim okulu öğrencisine yönelik tecavüz olayının en önemli failinin korunduğu belirtildi

‘Yerel Gündem 21' Kadın-Şiddet Hukuk Grubu, Mazlum- Der Diyarbakır Şubesi, Yenişehir Belediyesi'ne bağlı Kadın Eğitim ve Psikolojik Danışma Merkezi EPİDEM, Kardelen Kadın Evi, Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi yöneticilerinin bulunduğu heyet, yarın Siirt Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşma öncesi İHD Diyarbakır Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi.

Heyet adına açıklama yapan Avukat Abdurrahim Ay, dosyada gizlilik kararı olduğu için yeterli bilgiye ulaşamadıklarını söyledi. Siirt'te sivil toplum kuruluşları ve diğer kurumlarla yaptıkları ziyaret ve görüşme sonuçlarında çocuklara yönelik cinsel taciz ve tecavüz olaylarına karışan 19 sanığın tutuklandığını, olaya karışanların daha fazla olduğunu gözlemlediklerini anlattı.

2 yılı aşkın bir süre devam ettiği düşünülen tecavüz olayının meydana geldiği okulun müdür yardımcısı ve olayın en önemli failli konumunda olan kişinin derhal yakalanması gerektiğini savunan Ay, söz konusu kişinin halen yakalanmamasının bu kişinin birileri tarafından korunduğu şüphesini arttırdığını kaydetti.

DİYARBAKIR/DHA