Gündem Tecavüzden kurtuluşu ağlayarak anlattı

Tecavüzden kurtuluşu ağlayarak anlattı

Paylaş
Tecavüzden kurtuluşu ağlayarak anlattı

Başkasıyla nişanlanan 17 yaşındaki M.A.'ya tecavüz girişiminde bulunan genç, 18 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor

Bursa'da oturan 25 yaşındaki Tekir Siner, aşık olduğu ve başkasıyla nişanlanan 17 yaşındaki M.A.'ya tecavüz girişiminde bulunduğu gerekçesiyle 18 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmaya başladı. Duruşmada ağlayarak olanları anlatan M.A., adliye sarayından yine gözyaşlarını tutamayarak ayrıldı.

Haberin Devamı

Olay, Merkez Osmangazi İlçesi Panayır Mahallesi’nde geçtiğimiz Haziran ayında meydana geldi. Bir markette kasiyer olarak çalışan M.A. nişanlandıktan kısa süre sonra işten çıkıp evine giderken, daha önceden kendisine aşık olduğunu bildiği ancak arkadaşlık kurmadığı Tekin Siner ile karşılaştı. Tekin Siner, “Benim sana aşık olduğumu bilmiyor musun? Niçin nişanlandın?” diye bağırdı.

MEZARLIKTA TECAVÜZE YELTENDİ

Çevresindekilerin bakışlarından utanan genç kız iddiaya göre Siner'in “Bin arabaya. Arabada konuşalım” teklifini kabul etti. Daha sonra otomobili ile İsmetiye Mezarlığı'na giden Siner, nişanı bozmasını istediği M.A.'dan olumsuz yanıt alınca çılgına dönerek, “Seni kimseye yar etmeyeceğim. Benim olacaksın” diyerek tecavüz etmek istedi.

Bu sırada kapısını açtığı otomobilden inip kaçan M.A., yoldan geçen yolcu minibüsüne binerek jandarmaya gitti ve Tekin Siner'den şikayetçi oldu. Jandarma tarafından yakalanan Tekin Siner tutuklanarak cezaevine kondu.

Haberin Devamı

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında ‘Cinsel istismar' ve ‘Hürriyeti tahdit' suçlarından 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Tekin Siner, suçlamaları kabul etmedi. Aynı mahallede oturduklarını söylediği M.A. ile aynı yerde buluştuklarını aralarında çıkan tartışma sonucu sevdiği genç kızı evine bıraktığını söyleyen Siner, tecavüz girişimi ile ilgili suçlamayı kabul etmedi.

Duruşma salonuna anne ve babası ile gelen M.A.'nın isteği üzerine tutuklu sanığın duruşma salonundan çıkartılmasının ardından ifade verdi. Mahkeme salonunda hıçkırarak ağlayan M.A., “Benimle arkadaş olmak istiyordu. Kabul etmedim. Tehdit yağdırmaya başladı. Olay günü evime giderken önümü kesip beni ve ailemi öldüreceğini söyledi. Bağırınca utanıp korktum. Konuşmak için aracına bindim. Bana, ‘Seni kimselere yar etmem. Benim olacaksın’ diyerek tecavüze yeltendi. Elbiselerimi yırttı. Çok korktum. Kaçarak, kurtuldum. Bir de yalan söylüyor. O gerçekleri saklarken ben ve ailem karar aldık. Bizi rahatsız etmemesi koşulu ile kendisinden şikayetçi olmayacağız” dedi.

Haberin Devamı

Sanığın tahliye istemini kabul etmeyen mahkeme heyeti duruşmayı tarihe ertelerken, M.A., adliye sarayından annesi ve babasının yanında ağlayarak adliyeden ayrıldı.

Nail KAHRAMAN/BURSA, (DHA)