Türkiye (Son Dakika) Tecavüzle suçlanan sanığa beraat

Tecavüzle suçlanan sanığa beraat

Paylaş
Tecavüzle suçlanan sanığa beraat

Zonguldak'ta, maden işçisi 30 yaşındaki Soner D., komşusunun kızı S.D.'ye 11 yaşından itibaren 4 yılda 5 kez tecavüz ettiği iddiasıyla tutuksuz yargılandığı davada, 'kesin ve inandırıcı delil elde edilemediği' gerekçesiyle beraat etti

Şimdi 19 yaşında olan S.D., ilkokul 5’inci sınıftayken ders çalışmak için evine gittiği arkadaşının amcası Soner D.’nin kendisine tecavüz ettiğini, 2008’de annesine anlattı. Eşinden boşanan anne 40 yaşındaki Sunay C.’nin şikayeti üzerine savcıya ifade veren S.D., komşuları Soner D.’nin odada başına silah dayayıp kendisine tecavüz ettiğini, 2008’e kadar da çeşitli zamanlarda 4 kez daha aynı şekilde tecavüzü tekrarladığını söyledi.

Haberin Devamı

'Benimle evlendirmek istediler'

Şikayet üzerine gözaltına alınan maden işçisi Soner D. ise suçlamayı kabul etmedi. S.D.’ye tecavüz etmediğini söyleyen Sonar D., "Ben hiçbir zaman S.D. ile odada yalnız kalmadım. Cinsel ilişkiye de girmedim. Ben Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda işe girdiğim için S.D.’yi benimle evlendirmeye çalıştılar" dedi.

Adli Tıp Kurumu’nun raporunda ilişkiye girdiği belirlenen S.D.’nin, Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan muayenesinde de ’beden ve ruh sağlığının bozulduğu’ raporu verildi.

Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan sanık Soner D. hakkında, ’çocuğun cinsel istismarı’ ve ’kişiyi cinsel amaçla hürriyetinden yoksun bırakma’ suçlamasıyla 36.5 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

Zonguldak 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada bugün karar duruşmasına tutuksuz sanık Soner D. hazır bulunurken, mağdur S.D. ve ailesi katılmadı.

Mahkeme heyeti üzerine atılı suçu işlediğine ilişkin her türlü şüpheden arındırılmış, ’kesin ve inandırıcı delil elde edilemediği’ gerekçesiyle sanık Soner D.’nin beraatına karar verdi.

DHA