Ekonomi TED Ankara Koleji rekoru bırakmıyor

TED Ankara Koleji rekoru bırakmıyor

Paylaş
TED Ankara Koleji rekoru bırakmıyor

Özel okullar yüzde 6 ile yüzde 30 arasında zam yaptı. Ankara'da, 8 bin liradan başlayan fiyatlar 35 bin lira kadar yükseliyor

Anasınıfı 35 bin lira

Haberin Devamı

Özel okullar ücretlerini artırdı. Bazı okullar enflasyon kadar zam yaparken, bazıları üzerine çıktı. Bazı özel anaokullarının ücretinin yüzde 20-30 artırıldığı Ankara’da, fiyatlar 8 bin-35 bin lira arasında. TED Anaokulu 35 bin lira ile en pahalı okul sıralamasında başı çekiyor. Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Başkanı Cem Gülan, tüm özel öğretim kurumlarının 2010-2011 eğitim-öğretim yılı ücretlerini ilan ettiklerini açıkladı.

İstanbul’da yüzde 10 zam

İstanbul’da özel okulların yüzde 6 ile 15 arasında zam yaptıklarını ifade eden Gülan, “İstanbul’da zam oranı ortalama yüzde 10. İstanbul’daki okullar enflasyon civarında kaldılar.

Anadolu’nun diğer illerinde ise zammın yüzde 8.5’ta kaldığını tahmin ediyorum” dedi. Krizin özel okullara etkisinin devam ettiğini söyleyen Gülan, “Krizler okulları bir yıl sonra vuruyor. Kayıtlar geçen senekinden yüzde 10-15 oranında daha yavaş gidiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Liseden daha yüksek

Ankara’da bazı anaokullarının ücretleri ilköğretim ve liselerden daha yüksek. TED Koleji’nin anaokulu ücreti KDV dahil 32 bin liradan 35 bin liraya yükseldi. Arı Koleji anaokulu fiyatı 6389 TL’den 7958 TL’ye (KDV hariç) yükseldi.

Bilim Koleji anaokulunun fiyatı 7370 TL’den 9 bin TL’ye çıkarken, Bilkent anaokulunun fiyatı da etüd, yemek, kırtasiye ve KDV dahil 13.860 TL’den 15.100 TL’ye yükseltildi. Özel Ayşe Abla Okulları, ücretini en az artıran okullardan biri oldu.