Gündem TEDAŞ'ın cambazları

TEDAŞ'ın cambazları

Paylaş
TEDAŞ'ın cambazları

Erzurum'daki TEDAŞ Eğitim Merkezinde elektrik teknisyenlerine, metrelerce yükseklikteki direklerde voleybol maçıyla denge eğitimi veriliyor

Kent merkezinde ve çevre ilçelerden gelen 200 elektrik teknisyeni ‘Elektrik kuvvetli akım tesislerinde çalışma belgesi’ alabilmek için 136 saatlik eğitimden geçiriliyor.

Kursiyerlerin en çok zorlandığı etap ise 9, 10 ve 12 metre yükseklikteki direkler üzerinde voleybol maçı yapmak. TEDAŞ Erzurum Eğitim Merkezi Müdürü Vasfi Kalaycıoğlu, “Teknisyenler, ilk geldiklerinde çıkamadıkları direklerin tepesinde şimdi her iki ellerini bırakarak voleybol oynuyor. Hepsi bir cambaz gibi. Yaptıkları bu eğitimle göreve gittikleri yerlerde rahat hareket etme becerisini kazanıyor” dedi.

Haberin Devamı

Denge ve esnekliği sağlamak amacı ile direklerde voleybol oynadıklarını söyleyen kursiyerlerden Murat Kabay, “Direkte voleybol oynamak zor ve bir o kadar da zevkli. Uygulamalı eğitim sayesinde deneyim kazanıyoruz. Burada verilen eğitim, bana askerde komando eğitimini hatırlattı” diye konuştu.

Turgay İPEK/ERZURUM, (DHA)