Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Tedavi kişiye özel planlanır
HABERİ PAYLAŞ

Tedavi kişiye özel planlanır

Erken boşalma çiftlerin cinsel hayatına darbe vuruyor. Erkeğin partnerine ve ortama alışkın olmaması, psikolojik durumu, tecrübesizlik, cinsel arzunun yüksek olması erken boşalmayı tetikliyor. Bu sorun tedavi edilebilir. Kimse birbirine benzemediği için kişiye özel tedavi uygulanır

SORU: İdrar yaparken canım yanıyor

24 yaşındayım, evliyim. Zaman zaman idrarımı yaparken penisimde yanmalar oluyor ve sanki penisimi sıkıyorlar. Daha önce doktora gittim, iltihap olduğunu söyledi. İlaç tedavisi gördüm, atlattığımı öğrendim ama ara sıra yine oluyor. Ayrıca sperm sayımı öğrenmek istiyorum. Bunun için devlet hastanelerinden herhangi bir ürolog servisine gitsem yardımcı olurlar mı? CEVAP İdrar yaparken idrar yolunda yanma olması basit bir idrar yolu iltihabının belirtisi olabileceği gibi daha karmaşık hatta tehlikeli hastalıkların da ön belirtisi olabilir, bir üroloji uzmanı ile görüşün. Sperm analizi tüm laboratuvarlarda yapılmak ile birlikte en doğru sonuçlar özel eğitilmiş teknisyenler ile sağlanabildiğinden bu konuda uzmanlaşmış, androloji departmanı olan bir laboratuvarı tercih etmenizi öneririm. Maalesef gerekli kalite kontrolü ve denetim yapılmadığından deneyimsiz ve eğitimsiz kişilerin yaptığı sperm analizleri çoğu zaman yanıltıcı sonuçlar vermektedir.

[[HAFTAYA]]

SORU: Erken boşalıyorum ne yapmalıyım?


24 yaşındayım. Sorunum erken boşalma. Cinsel ilişkiye girdikten sonra daha bir dakika dolmadan boşalıyorum. Bazen ön sevişmede boşalıyorum. Ne tavsiye edersiniz? CEVAP Cinsel birleşme gerçekleştikten sonra her iki partneri de tatmin edecek makul süre geçmeden erkeğin boşalarak cinsel organının gevşemesi ve cinsel ilişkinin zamansız olarak sonlanması haline erken boşalma denir. Pratikte bu duhulden sonra ilişkiyi aktif olarak en az 3- 5 dakika sürdürebilmek anlamına gelir. Burada önemli olan partnerlerin uyumudur. Bazı çiftler diğerlerine göre çok daha kısa sürede beraberce orgazm olurken bazılarında bu süre belirgin şekilde uzayabilir. Hem kadının hem erkeğin fazla uzayan bir cinsel ilişkiden fiziksel olarak rahatsız olmaları da mümkündür. Bu sorun çoğunlukla psikolojik kökenlidir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder