Gündem Tefeci intiharında isyan: “Katilleri bulun”

Tefeci intiharında isyan: “Katilleri bulun”

Paylaş
Tefeci intiharında isyan: “Katilleri bulun”

Tefeciler borcuna karşılık kızını isteyince intihar eden şoförün eşi “Katilleri bulun” diye feryat etti

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde tefecilerin, borcuna karşılık 13 yaşındaki kızını istemesi üzerine intihar eden kamyon şoförü Musa Berivan'ın eşi ve 5 aylık hamile olan Remziye Berivan, katillerinin bulunmasını istedi. Cizre Kaymakamı Cihan Demirhan, 5 çocuğuyla ortadan kalan Remziye Berivan'a her türlü yardımın yapılacağını, çocukların eğitimin sağlayacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Cizre'de tefecilere borçlanan ve bu borcunu ödeyemediği için cumartesi gecesi intihar eden 33 yaşındaki Musa Berivan'ın eşi, 30 yaşındaki Remziye Berivan, eşinin mezarı başında gözyaşlarına boğuldu. Oturdukları eve 200 TL kira ödeyen ve 5 aylık hamile olan Remziye Berivan, 2 yaşındaki Mehmet, 4 yaşındaki Azad, 6 yaşındaki Rojin, 8 yaşındaki Nevroz ve 13 yaşındaki Gülizar adlı çocuklarıyla ortada kaldı. Bu arada ailenin ekonomik durumu iyi olmadığı için çocukların bugüne kadar okula hiç gitmediği belitildi. Remziye Berivan, Kürtçe ağıtlar yakarak, “Eşimin katillerini bulun” dedi. Remziye Berivan, şöyle konuştu:

“Odasında son nefesini verirken onu duydum, gözlerimle öldüğünü gördüm, onu kurtaramadım. Bunu bir türlü unutamıyorum. Kocamın intiharına sebep olan yaratıkları mutlaka öğrenip adalete teslim edilmesini sağlayacağım. Bunu yapanların peşini bırakmayacağım. Kocam fakir olabilir ama çok gururlu bir insandı. Geçimimizi şoförlük yaparak sağlıyordu. Kiracı olduğumuz iki göz odada çocuklarımla birlikte geçinip gidiyorduk. Kocam öldü artık bize kim bakacak, çocuklarımla birlikte ortada kaldım. Devlet yetkililerinden tek isteğim kocamın ölümüne neden olanların bir an önce yakalanmasıdır.”

Haberin Devamı

Cizre Kaymakamı Cihan Demirhan, Berivan ailesine sahip çıkacaklarını belirterek, “Allah sabır versin. Çok acı ve zor bir durum. Devlet muhtaç durumdaki hiçbir vatandaşını yanlız başına bırakmaz. İlk etapta okula hiç gitmemiş çocukları okula kazandıracağız. Aileye de gerekli yardım yapılacak. Anne ve çocuklarına her türlü desteği vereceğiz” dedi.

Ramazan İMRAĞ/ CİZRE(Şırnak), (DHA)