Gündem 'Teğet geçti' türküsüne soruşturma

'Teğet geçti' türküsüne soruşturma

Paylaş
'Teğet geçti' türküsüne soruşturma

'Teğet geçti' türküsüne soruşturma

Başbakan Erdoğan’ın “Kriz teğet geçti, hamdolsun” sözlerini türkü yapan 3 kardeş hakkında “Başbakan’a hakaret” suçundan soruşturma başlatıldı.

Krizin iki yıl önce işsiz bıraktığı Kubilay Duman (37) yazdığı ‘Kriz teğet geçti hamdolsun’ türküsünü kardeşi Hüseyin Duman (29) ve ablası Fatma Aydın’la (42) birlikte söyleyip kamerayla kaydetti.

Çekilen video, sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta yayımlanınca 300 bin kez izlendi. Gazete ve televizyonlarda haber olan türkünün büyük ilgi çekmesi üzerine kardeşlere albüm teklifleri geldi.

Bu sırada Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla harekete geçen polis, 3 kardeşin adresini, IP numaralarından buldu. Geçen hafta Yakacık Polis Merkezi’ne çağrılan 3 kardeşin talimatla ifadesi alındı.

Başbakan’ın avukatlarının şikâyetiyle haklarında soruşturma başlatıldığını söyleyen Kubilay Duman, “İki çocuk babasıyım, iki yıldır işsizim. Kardeşim Hüseyin askerden geldikten sonra iş bulmadı. Ablam Fatma da aynı durumda. Annemiz üzüntüsünden kanser oldu, hâlâ tedavi görüyor. O türkü bizim ağıdımız” dedi.

"Kriz teğet geçti hamdolsun"un sözleri sonraki sayfada!

Kriz teğet geçti hamdolsun

Avutulduk oyuncaktan bebekten,

Kevgir oldu halk çuvaldız yemekten,

Ürküyoruz derdimizi demekten,

Kriz teğet geçti bizi hamdolsun.

Halkı sardı fakirliğin korkusu,

Çığ gibi büyüdü işsiz ordusu,

Mutfaktadır fatma ananın sancısı,

Kriz teğet geçti bizi hamdolsun.

2