Gündem 'Teğmenlere suikast davası'

'Teğmenlere suikast davası'

Paylaş
'Teğmenlere suikast davası'

Amirallere suikast davasında yargılanan tutuklu sanık Teğmen Faruk Akın, “Bu amirallere değil pırıl pırıl teğmenlere suikast davasıdır" dedi

İLK DURUŞMA

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Metin Ataç ile dönemin Donanma Komutanı, şimdiki Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit’e yönelik suikast düzenleneceği iddiasına ilişkin 9’u tutuklu 19 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması dün İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. İ

İlk duruşmaya ‘silahlı terör örgütü üyesi’ olmaktan haklarında 5 yıl ile 34 yıl arasında değişen hapis cezası istenen tutuklu sanıklar, Gölcük Donanma Komutanlığı’nda görevli teğmenler Faruk Akın, Sinan Efe Noyan, Alperen Erdoğan, Burak Düzalan, Yakut Aksoy, Tarık Ayabakan, Ülkü Öztürk, Ali Seyhur Güçlü, Sezgin Demirel ile tutuksuz yargılanan 10 sanık katıldı.

‘ŞEHİT YAKINIYIM’

Duruşmaya yakalarında intihar eden Yarbay Ali Tatar’ın fotoğraflarıyla katılan ailesinin, müdahillik talepleri mahkemece reddedildi.

Tutuklu sanık Teğmen Faruk Akın, yargılandıkları davanın ‘Amirallere suikast davası’ değil ‘teğmenlere suikast davası’ olduğunu söyleyerek, “9 teğmenin parlak istikballerine pırıl pırıl yaşamlarına yapılan bir suikastir.

Teröre şehit vermiş bir ailenin ferdi olarak nasıl bir terör örgütü üyesi olabilirim? Suçum olmamasına rağmen 10 aydır tutukluyum. Arkadaşlarım kısa bir süre sonra üsteğmen olacak. Ben bu dava sürdüğü sürece teğmen olarak kalacağım” dedi.

‘KAMERA ŞAKASI SANDIM’

Teğmen Akın, mahkeme başkanı Hakim Oktay Kuban’ın “Evinizde arama yapıldığı sırada görüntü kayıtları var. Tüm aramaya ilişkin bir kayıt mı alındı, yoksa sadece buzdolabı aranırken mi kayıt yapıldı?” şeklindeki soruya da şu karşılığı verdi:

"Polis eve girdiğinde ne amaçla bulunduklarını anlayamadım. Kamera şakası sandım. Sonradan olayı anladım. O esnada eve dağıldılar ve kayıt ne zaman alındı bilmiyorum."

2