Dr. Haydar Dümen Tehlikeli yollar bunlar
HABERİ PAYLAŞ

Tehlikeli yollar bunlar

Haberin Devamı

Gençsiniz kanınız kaynıyor, yerinizde duramıyor, cinselliği merak ediyorsunuz. Ama vaktinden önce yaptığınız denemeler başınıza iş açabilir. Zamanından önce, doğru kişiyle yaşanmayan ilişkiler sizi tehlikeli yollara sokar...

BÖYLE SORU YOK!

Sertleşme sorunu geçer mi?

Penisim 17 santim. Sertleşme sorunum var. Geçici mi, kalıcı mı?

CEVAP

Değerli okurum, organ 17 santim olunca ikinci sözcüğünde onu sergiliyor, yaşını bile unutuyorsun. Eğer 13 santim olsaydı, yazana kadar birkaç satır zaman ve ortam kazanıp yok yere organı aşağılardın. Gelelim işlevine; mastürbasyonla uzun süre yaşamış, kadına da alışmamışsan istemediği ortamda kalıcı, olumlu ortamda ise geçicidir. Mübarekler şartlandıkları şeye sadık, monotonluğa ise isyankardır. Çorbaya kaşık sallarken iyi ama bir gün şekerparenin tadını alırlarsa nankörlüğün dik alasını sergilerler. Bunlar organın natürüdür, işlevi ise çoğu zaman karikatürüdür.

Hızımı alamazsam?

Evlenmek üzereyim. Çok dinamik bir yapım var. Hızımı alamazsam ilk geceden kilitlenmeyeyim. RUMUZ: DARBELİ MATKAP

CEVAP

İlk geceye kalmadan ilk cümlende kilitlendin okurum. Bir mal sergilenirken üzerinde üretim tarihi olur. Bu konularda en önemli kural yaştır. Yaş uygunsa ikinci sırada baş gelir. Baş ise ne öküz başı ne de organın başıdır. Merakımızın parolasını verdin, kendin organına darbeli matkap dedin. İşte burada dur, geçmek yasak diyorum. Seninle evlenecek kız bana sorsa, ‘İzin vermiyorum’ derdim. Delikanlılığa adım atmışsın ama organınla ruhunun arasında denge kuramamışsın. Organsal olarak değil ama ruhsal olarak kilitlenip kalabilirsin.

Orta yaşlı kadınları seviyorum

22 yaşındayım. İlk kez ilişkiye girdim. Kadın 45 yaşındaydı. O günden beri orta yaşlı kadınlardan hoşlanıyorum. Acaba benimki hastalık mı?

CEVAP

Hastalık değil değerli okurum, bataklık bu. Atalarımız çiftlerin yaşı başı uygun olsun, mutluluk için de yaş yaşa, baş başa dengeler kurulsun derler. Bunun adı halk hekimliğidir. Çok şeyi denemelerden öğrenmişlerdir. Ne olacağını da önceden söylerler. Geçmişte yaşanmış bir olaydır. Bir akıl fukarasını evlendirecekler. Akıl fukarası, kadını kötüleyenlere, iki harfli organı kastederek “... var mı?” der. Var yanıtı alınca, “İyi kadın, iyi kadın” diye ister. Ölçü böyle olunca ilerisi de şöyle böyle olacağından yolun yanlıştır, bu evleneceğin kıza da atılacak bir kazıktır.

Kan gelmedi ama...

19 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla seviştik. O çıplaktı ama peçete üzerine boşaldı. 2 gün sonra adet gördüm. İlişkide kan gelmedi ama kız mıyım? Yardımcı olun.

CEVAP

Değerli okurum, yüzde 100 kızsın. Zar yerinde duruyor. Eğer esnek değilse evlendiğinde kanayacaktır.

Test yaptık

21 yaşındayım. Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik ama boşalmadım. Kız arkadaşımın adeti 8 gün gecikti. 3 kez test yaptık, negatif çıktı. Sevgilim kanda gebelik testi yaptırmaya çekiniyor. Acaba hamile mi?

CEVAP

Değerli okurum, yok. Testler zaten durumu ortaya koymuş. Ortada fol yok, yumurta yok. Ama panik çok. Oturun oturduğunuz yerde ve dikkatli olun!

Bebek istiyoruz

28 yaşında 10 aylık evli kadınım. Eşimle aramızda 25 yaş fark var. Bebek istiyoruz, olmuyor. Eşimin sperm sayılarında azalma mı var diye düşünüyorum. Nasıl bir yol izlemeliyiz?

CEVAP

Sevgili okurum, önce eşine sperm sayımı yaptıracaksınız. Bir kere de sen jinekolojik muayeneden geçeceksin. Her şey tamamsa, yollar düz gidecek. Ufak virajları da bizler çözeceğiz. Sonuçları bana bildir.

Cinsel isteğim artıyor

17 yaşındayım. Cinsel isteğim her gün artıyor. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli yavrum, frene bas. Spor yap, dersine çalış. Müzik aleti çalmayı öğren. Vücut çalış. Ailenle daha yakın ol. Artan zamandaki cinsellik duyguları da olacak o kadar.

İhanet sayıyorum

23 yaşındayım. Yüzeysel birçok ilişkim oldu ama ilişkiye girmedim. Uzun süredir kız arkadaşım var. Onu çok seviyorum. Kimseyle olmak istemiyorum. Çünkü bunu ihanet olarak görüyorum. Sizce yanlış mıyım?

CEVAP

Değerli okurum, yolun açık olsun. Karar senin, hayat senin. Bu konularda dışarıdan yönlendirmeler ters teptiğinde sorun yaratır. Kendini iyi tart, 2 yıla kadar evleneceksen karar ayrıdır, 5-6 yıl sonra evleneceksen o karar da farklıdır.

Orgazm olamıyorum

23 yaşında kadınım. Erkek arkadaşımla birlikte olurken zevk alamıyorum, orgazm olamıyorum. Acı hissediyorum. Ne yapayım?

CEVAP

Sevgili okurum, nedeninin yüzde 50’den fazlası arkadaşınla ilgili. Sanırım o sert bir erkek. Estetik, ince, deneyimli davranışları bilmiyor. Tabii sen korkuyor ve ürküyorsun. Ama zevk alamama uzarsa gelecekte evliliğine olumsuz etkileri olur.

Başıma ağrı giriyor

25 yaşındayım. 2 günde bir mastürbasyon yapıyorum. 2 haftadır boşalırken başıma ağrı giriyor. Boşaldıktan sonra yavaş yavaş geçiyor. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyon yapmadan yarım saat ya da 1 saat önce baş ağrısı hapı al. 15-20 gün boyun kaslarına masaj yap. Gerilmeden baş ağrısı çektiğini sanıyorum. Bir de heyecan fazlalığından olabilir, sakin ol. Devam ederse mutlaka bir nöroloji uzmanına git.

Bakire değilim ama kan geldi

23 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilişkiye girdim. Bakire olmadığım halde benden kan geldi. Bunun nedeni ne olabilir?

CEVAP

Sevgili okurum, ikinci kere kanadı. İki organın uyumunda sorun olabilir. Yani çap sorunu. Ortada bir dert yok.

Mastürbasyonu nasıl engellerim?

20 yaşındayım. Günde 2-3 kez mastürbasyon yapıyorum. Buna karşı koyamıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, koy yavrum. Bak küçük kardeşin de günde 6 kere yemek yiyormuş. Sana sordu, ne dersin? Yasaklasan, kaçamak yer. Cezalandırsan göze alır. Geriye ne kalır? İrade, telkin ve dikkati başka yerlere çekmek.

İlaç alsam mı?

17 yaşındayım. 3 yıl önce ergenliğe girdim. O zamandan beri penisimde yukarı doğru bir eğrilme var. İlaç kullanmalı mıyım?

CEVAP

Değerli yavrum, ilaç kullanmaya gerek yok. Yaşına uygun davranışlar sergile, spor yap, derslerine çalış, bol bol oku. Delikanlılık yolunda sana bol şans diliyorum.

Nişanlımın sertleşme sorunu var

28 yaşındayım. Nişanlım 30 yaşında ve sertleşme sorunu yaşıyor. Sertleşme oluyor ama hemen bitiyor. Evlilikte sorun olur mu? Psikolojisi bozuldu. Ne olur bizi aydınlatın.

CEVAP

Sevgili okurum, önemli bir sorun çıkacağını sanmıyorum. Psikolojik destek almasında yarar olabilir. Ayrıca piyasada satılan ilaçlardan deneyebilir. Zaten etkin olan 3 ilaç var. Onu da herkes biliyor.

GÜNÜN SÖZÜ

Nankör gözü hakka kör olan bir varlıktır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder