Nedim Şener Tehlikenin büyüklüğünün farkında mısınız?
HABERİ PAYLAŞ

Tehlikenin büyüklüğünün farkında mısınız?

Haberin Devamı

15 Temmuz darbe girişimi sonrası yaşanan gelişmeler Fethullahçı Terör Örgütü ile mücadelenin ne kadar zor ve karmaşık, tehlikenin de ne kadar büyük ve yakın olduğunu gösteriyor.

“Kahraman” denilen “hain”, “hain” denilen “kahraman” çıkabiliyor.

Hain değil kahraman

Hatırlayacaksınız darbe sonrası Genelkurmay Başkanlığı önünde tek kurşunla vurulmuş olarak bulunan Kara Harp Okulu Bando Komutanlığı’nda görevli Astsubay Ziya İlhan Dağdaş, “hain” diye cenaze namazı bile kılınmadan Muğla’da gömülmüştü.

Ancak annesinin uzun uğraşıyla Astsubay’ın “hain” değil bir “kahraman” olduğu anlaşılmıştı. Dağdaş’ın 15 Temmuz gecesi sivil kıyafetlerle FETÖ’cülerin ele geçirdiği Genelkurmay Başkanlığı’na gittiği ve darbeye direndiği sırada şehit edildiği uzun uğraşlarıyla ortaya çıkmıştı.

Ardından cenaze namazı bile kılınmadan gömülen Astsubay Dağdaş’ın cenazesi Muğla’daki mezarlıktan alınarak şehitliğe defnedilmiş, ailesine de “Şehadet Belgesi” verilmişti.

Kahraman değil hain

Geçen hafta ortaya çıkan olay ise FETÖ’nün nasıl tehlikeli bir örgüt olduğunu bir kez gözler önüne serdi. 15 Temmuz akşamı Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak’ın koruma ekibinde bulunan Yüzbaşı Burak Akın, darbeciler tarafından Genelkurmay binasının girişinde bacağından yaralanmış ve kendisine “Kahraman” olarak madalya bile takılmıştı.

“Gazi” olan Yüzbaşı Burak Akın, herkesin “Kahraman” diye selamladığı birisiydi artık. Ancak FETÖ’nün “Mahrem İmamlar” soruşturması sonucu Burak Akın’ın FETÖ’cü olduğu “kahraman” değil aslında “hain” olduğu ortaya çıktı.

Adı soruşturma dosyasında yeralan Burak Akın, 15 Temmuz’dan sonra Koruma Müdür Yardımcılığını yaptığı Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler’e giderek, kendisinin FETÖ örgütü üyesi olduğunu itiraf etti.

Dahası kendisi dışında Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevli FETÖ’cü subayların isimlerini de verdi. Burak Akın bir “kahraman” olarak önemli görevini sürdürürken, “FETÖ’nün kendisinden talepleri olduğunu” da itiraf etti.

FETÖ ne talep etti?

FETÖ’nün ordu içinde kripto elemanları olduğu biliniyor ama Burak Akın gibi 15 Temmuz gazisi bir “kahraman” elamanı olduğunu herhalde kimse tahmin edemezdi.

Merak ettiğim kendisiyle temas kurmaya çalışan örgütün Genelkurmay’da görevli Burak Akın’dan ne talep ettiği. Bu olaylar bize “hain” denilen bir astsubayın “kahraman”, “kahraman” denilen bir yüzbaşının “hain” olabileceğini gösteriyor. Ama asıl önemlisi memlekette herkes birbirini yerken FETÖ’nün nasıl büyük ve yakın bir tehlike olduğunu farkında mıyız acaba?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder