Tamer Heper Tek başına zor oluf
HABERİ PAYLAŞ

Tek başına zor oluf

Haberin Devamı

12 adadan müteşekkil 4000 bağımsız bölümlü bir sitede daire sahibiyim. Sitemizi her sene aynı yönetim grubu yönetiyor. Bir yıl yönetici olan ertesi yıl denetçi oluyor, denetçiler yönetici oluyor, sonraki yıl yine yer değiştiriyorlar. Hesap sorulduğunda da “Denetçi var size hesap veremeyiz” diyorlar. Bunlarla nasıl mücadele edilir? ● M.T.

Site yönetimi konusunda pek çok hata yapılıyor. Bunun tek nedeni var. Bağımsız bölüm malikleri görevden kaçıyor. Kat malikleri toplantısının hiç birinci toplantı gününde yapıldığına tanık oldunuz mu? Ben olmadım. Hiç kimse toplantıya gelmez. İkinci toplantılar katılanların yani çok az kat malikinin bulunması ile yapılır. Bunda da herkes görevden kaçar, sonra da yolsuzluktan şikayet edilir. Önce görev üstlenilmesi gerektiği bilinmelidir. Bu birinci önerim. İkincisi, toplantılarda her sene aynı yöneticiyi seçmek yerine yeni yöneticilere görev verilmelidir.

Gerekiyorsa bir süre dışarıdan yönetici atanmalıdır. Senelerce üst üste yöneticilik yapanlar siteyi benimseyip kendi malı gibi görmektedir. Sonra mesele gelip denetlemeye dayanmaktadır. Evet bizim yasamıza göre yönetimi ‘denetleme kurulu’ denetler. Bağımsız bölüm maliklerinden biri veya birkaçı yönetime, “Hadi bize hesapları göster” diyemez. Bağımsız bölüm maliklerinin hesap denetlemesi yapabilmesi için yarısının bu talepte bulunması gerekir.

Sizin gibi 4000 civarında bağımsız bölümü olan bir sitede 2000 kişinin denetleme talebinde bulunmasının zorluğunu bir düşünün. Şayet yönetimin zimmetine para geçirdiği konusunda ciddi belge var ise bu halde kat malikleri toplantısında kendilerinin ibra edilmemesi gerekir. Bu halde de mahkemede hesap sorma imkanı doğar. Ancak, sitenizde her sene aynı kişiler yönetici seçiliyor ise her sene kendileri sorgusuz sualsiz ibra ediliyor ise hele hele elinizde yolsuzluğa dair net belge yok ise tek başınıza sizin mücadele etmeniz oldukça zorlaşır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder