Gündem Tek isteği Türkçe öğrenmekti

Tek isteği Türkçe öğrenmekti

Paylaş
Tek isteği Türkçe öğrenmekti

Güney Koreli Kim Danya Türkçe öğrenebilmek için İstanbul'a yerleşmişti. Sultanahmet'te tanıştığı Türk genci tenha bir bölgede başına taşla vurarak çantasını alıp kaçtı

Tarihi diye surlara götürdü

Güney Koreli Kim Danya, Türkçe öğrenmek amacıyla bir süre önce İstanbul’a yerleşmişti. Kim Danya, önceki gün Sultanahmet’teki bir lokantada yemek yerken bir gençle tanıştı.

Genç kız kısa sürede kaynaştığı gençle gezintiye çıkmakta sakınca görmedi. Genç, Kim Danya’yı Silivrikapı’da surların olduğu tenha bölgeye götürdü.

Burada Güney Koreli kızın çantasını almak istedi. Kim Danya çantasını vermemek için direnince genç, kızın başına taşla vurdu. Genç kız kanlar içinde yere yığıldı.

Derdini bile anlatamadı

Kapkaççı çantayı da alarak kaçtı. Kim Danya yaralı bir halde yola çıkarak otobüs durağına geldi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis, Türkçe konuşamayan Kim Danya ile anlaşmakta zorlandı.

Yaşadıkları nedeniyle şok geçiren genç kız bir ara kağıt kalem isteyerek başına gelenleri İngilizce yazarak anlatmaya çalıştı. Kim Danya yarım saat sonra olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis, eşgali belirlenen kapkaççının peşine düştü.