Yaşam Tek kamyonla işe başladı, 535 kamyonluk filoya ulaştı

Tek kamyonla işe başladı, 535 kamyonluk filoya ulaştı

Paylaş
Tek kamyonla işe başladı, 535 kamyonluk filoya ulaştı

Denizli merkezli Akça Şirketler Topluluğu, 1970 yılında tek kamyonla başladıkları işte 12 milyon Euro yatırım yapıp, 125 kamyon daha satın alarak, 535 kamyonluk filoya ulaştı

Acıpayam İlçesi’nden 47 yıl önce Denizli il merkezine gelerek tek kamyonla hafriyat sektöründe işe başlayan, çevresinde ’Hanım Ağa’ olarak tanınan şirketin kurucusu 80 yaşındaki Neslihan Akça, eşi ve çocuklarıyla birlikte işlerini büyüttü.
Bugün Denizli’de inşaattan otomotive kadar birçok sektörde faaliyet gösteren Akça Şirketler Grubu’nun tek seferde aldığı 125 kamyon törenle teslim edildi.

'HANIM AĞA' TÖRENE KATILDI


Akça Şirketler Grubu’nun inşaat sektöründe kullanılacak olan kamyonların teslimi için şirketin şantiyesinde törende düzenlendi. Törene, şirketin kurucusu Neslihan Akça, şirketin yönetim kurulu Başkanı Ali Akça ve kardeşleri katıldı.



Törende konuşan Mercedes-Benz Türk Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır, 50. yıllarını kutladıklarını belirterek, "Uzun yıllardır iş birliği içinde olduğumuz Akça Şirketler Grubu, yine Mercedes-Benz araçlarına güvendi ve araç parkındaki Mercedes-Benz marka araç sayısını bu teslimatla 400 adede yükseltti. Bizim için çok anlamlı olan bu teslimat, Türkiye inşaat sektörü için de son derece önemli" dedi.

'800 KAMYON DAHA ALACAĞIZ'


Akça Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akça da 1970 yılında tek kamyonla hafriyat işine başladıklarını belirtip, "47 yıl önce 8 kardeşimle birlikte Denizli merkeze geldik ve tek kamyonla çalışmaya başladık. İşlerimizi çalışarak büyüttük. Şimdi ise 125 kamyon birden alabiliyoruz. Türkiye’nin önde gelen hazır beton gruplarından biri olarak hafriyat, nakliye, kum ocağı, taş ocağı, asfalt, yol, inşaat ve taahhüt alanlarında 6 farklı tesiste görev yapan 450’nin üzerinde çalışanımız var.125 adetlik Mercedes-Benz Arocs inşaat aracı yatırımı ile birlikte araç parkı sayımızı 535’e yükselttik. Önünüzdeki 5 yıl içinde 800 kamyon daha almayı planlıyoruz" diye konuştu.

Satın alınan, aralarında beton mikseri, beton pompası, damperlinin de bulunduğu Euro 6 motorlu 100 Mercedes-Benz Arocs inşaat kamyonu ve 25 çekici olmak üzere 125 araçlık filo şirkete törenle teslim edildi.

Törenin sonunda şirketin kurucusu Neslihan Akça, çocuklarıyla birlikte işe başladıkları ilk kamyon ve yeni kamyonların önünde fotoğraf çektirdi.

Haberin Devamı