Beden Sağlığı Tek özlemi ayakkabı giyebilmek!

Tek özlemi ayakkabı giyebilmek!

Paylaş
Tek özlemi ayakkabı giyebilmek!

Muş'ta yakalandığı fil hastalığı nedeniyle bacak kalınlığı 65 santimetreye ulaşan genç kadının tek isteği, T15 yıldır giyemediği ayakkabılarıyla tekrar yürümek

Muş’ta 15 yıl önce yakalandığı fil hastalığı (lenfödem) nedeniyle bacak kalınlığı 65 santimetreye ulaşan Ayşe Yeğit, tek isteğinin yeniden ayakkabı giyebilmek olduğunu söyledi. Evli ve bir çocuk annesi 35 yaşındaki Yeğit, 15 yıl önce fil hastalığına yakalandığını ve bir yıl süresince Elazığ’da tedavi gördüğünü anlattı. Daha sonra Samsun 19 Mayıs Üniversitesinde geçirdiği operasyonun ardından doktorların özel bir çorap giymesi yönünde tavsiyede bulunduğunu vurgulayan Yeğit, yurt dışından getirilen çorabın 6 ayda bir değiştirilmesi gerektiğini ancak maddi imkanlarının buna el vermediğini ifade etti.

Haberin Devamı

Yeğit, gerek çorabı kullanamaması gerekse tedavisine devam edememesi nedeniyle hastalığının ilerlediğini bildirerek, şöyle konuştu:

'AMELİYAT OLMAM LAZIM'

"Ameliyat olmam lazım. Muş’ta doktor bulamıyoruz. Burada görüştüğüm doktorlar Ankara ve İstanbul’a gitmem gerektiğini söylüyorlar. Maddi durumum olmadığı için başka şehirlere tedaviye gidemiyorum. Zamanla ayağım büyüyerek kalınlığı 65 santimetreye ulaştı. Üzüntü ve stresten dişlerim de döküldü. Çocuğumla bile ilgilenemiyorum. Sağlığıma kavuşmam için yetkililerin ve hayırseverlerin bana yardımcı olmalarını istiyorum."

Bacağındaki büyümenin yaşamını zorlaştırdığını kaydeden Yeğit, özellikle yürürken ve merdiven çıkarken çektiği sıkıntılar nedeniyle göğsünde sıkışma hissettiğini dile getirdi. Yeğit, hastalığı nedeniyle 15 yıldır ayakkabı giyemediğine dikkati çekerek "Bunun özlemini çok yaşıyorum. Kışın hiç evden çıkamıyorum. Tek özlemim, hayalim tekrar sağlığıma kavuşmak ve ayakkabı giyebilmek. En son 15 yıl önce ayakkabı giymiştim. En azından dışarı çıktığım zaman insanların bana bakışlarının bitmesini istiyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

AA