Magazin 'Tek suçlu ben değilim'

'Tek suçlu ben değilim'

Paylaş
'Tek suçlu ben değilim'

Ankara konserinde saldırıya uğrayan Serdar Ortaç konuştu

Öfke yine hortladı

Ahmet Kaya, Magazin Gazetecileri Derneği’nin 1999’daki ödül töreninde Kürtçe bir şarkıya klip çekeceğini söyleyince sahnede saldırıya uğramıştı.

Ahmet Kaya’ya çatal fırlatanların arasında Serdar Ortaç da vardı. Olayın ardından Paris’e giden Ahmet Kaya 2000’de vefat etmişti. Serdar Ortaç olaydan 9 yıl sonra Ahmet Kaya’ya yaşattıklarından dolayı özür diledi, ama aynı öfke yine karşısına çıktı.

‘Yaşadıklarım çok manidar’

Serdar Ortaç, Ankara-Hacettepe Üniversitesi’nde önceki gece verdiği konserde bir grup öğrenci tarafından saldırıya uğradı. Serdar Ortaç’a çatal ve şişe fırlatıldı.

Olayda vokalistler yaralandı. Serdar Ortaç dün POSTA’ya şu açıklamayı yaptı: “Bazı şeylerin hortlatılıyor olması manidar. İki dansçım yaralandı. Sıkıntısı olan bana gelsin, yanımdakilere zarar vermesin.

1999’daki olay yüzünden özür diledim. Ayrıca o gece tek suçlu ben değildim. Ahmet Kaya’yı seven şiddet uygulamamalı, kasetini almalı.” Ahmet Kaya’nın eşi Gülten Kaya ise “Bana ‘Sizden özür dilendi mi?’ diye soruyorlar.

Bu önemli değil. Hatanın büyüklüğü zamanla ortaya çıkar. Aradan 10 yıl geçti. Şimdi herkes kendi hesaplaşmasını yaşıyor. Ben acı dolu 10 yılı sükunetle geçirdim” dedi.

Haberin Devamı