Gündem TEKEL çadırında yas var

TEKEL çadırında yas var

Paylaş
TEKEL çadırında yas var

TEKEL işçilerinin Ankara'da Türk- İş Genel Merkezi önünde sürdürdüğü eylemin 73'üncü gününde bir dram daha meydana geldi

Eylem sırasında kızını kaybedip cenazesine yetişemeyen, kızının arkadaşıyla birlikte intihar ettiği haberini alan, ölen babasının cenazesine gidemeyen TEKEL işçilerinin yaşadığı dramlara bu sabah bir yenisi eklendi.

Samsun TEKEL İşletmesi'ne bağlı Ballıca Sigara Fabrikası'nda çalışan ve Amasya'nın Gümüşhacıköy İlçesi nüfusuna kayıtlı Hamdullah Uysal, bu sabah kaldığı çadırdan çıkıp, abdestini aldı.

Sabah namazı için camiye giden Uysal, Mithatpaşa Caddesi'nden giderken N.Ö. yönetimindeki 06 GMA 93 plakalı cipin altında kaldı. Evli ve 2 çocuk babası talihsiz Uysal, kaza yerinde can verdi.

Uysal'ın cenazesi, Keçiören İlçesi'ndeki Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Kaza sonrası acı haberi alan 1'i işitme engelli, 2 çocuk annesi Hamdullah Uysal'ın Samsun'daki evlerinde oturan eşi Fatma Uysal'ın da gözyaşına boğulup sinir krizi geçirdiği öğrenildi.

POLİS VE İŞÇİLER ARASINDA GERGİNLİK

Hamdullah Uysal cenazesinin Sakarya caddesine getirilmesine izin verilmiyor. Cenazeyi almak isteyen Tekel işçileri yağmur altında beklerken gerginliğin tırmanmasından endişe ediliyor.

TAZİYE ZİYARETLERİ

Trafik kazasında can veren TEKEL işçisi Hamdullah Uysal'ın ölümü nedeniyle CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, işçileri ziyaret ederek başsağlığı diledi.

Sevigen, CHP Sultangazi İlçe Yönetim Kurulu adına iş adamı Fevzi Baş ile TEKEL işçilerine simit peynir ve meyve suyundan oluşan kahvaltıyı dağıtmak için geldiklerini, ancak bir matemle karşılaştıklarını söyledi.

Çankaya Belediye Başkanı CHP'li Bülent Tanık da, TEKEL işçisi Uysal için arkadaşları tarafından kurulan taziye çadırını ziyaret etti.

Fevzi KIZILKOYUN/ANKARA (DHA)

Haberin Devamı