Ekonomi 'TEKEL eylemi hükümete karşı komplo'

'TEKEL eylemi hükümete karşı komplo'

Paylaş
'TEKEL eylemi hükümete karşı komplo'

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TEKEL eylemlerinin hükümete karşı komploya dönüştüğünü ileri sürdü

TV 24’te bir programa katılan Maliye Bakanı Şimşek, Tekel işçilerinin Ankara’da yaklaşık 50 gündür sürdürdüğü eylem ve sendikaların bir günlük iş bırakma eylemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Eylemlere ilişkin sendikaları eleştiren Şimşek, sendikaların Tekel işçilerinden çok kendi çıkarlarını düşündüğünü, Tekel işçilerinin 4/C’ye geçmesiyle birlikte sendikaların yıllık 4,9 milyon liralık gelir kaybına uğrayacağını bildirdi.

Tekel işçilerin eylemlerine neden olan 4/C statüsü ile ilgili çok önemli iyileştirmeler yapıldığına dikkati çeken Bakan Şimşek, yapılan düzenleme ile 4/C statüsünde çalışan işçilerin ücretlerinde ortalama yüzde 27’lik artış yapıldığını kaydetti.

"MEMUR YAPSAK YİNE EYLEM YAPARLAR"

Tekel işçilerinin eylemlerinin yapılan tüm iyileştirmelere rağmen devam etmesinin, "hak arama mücadelesi" olarak görülemeyeceğini bildiren Şimşek, burada asıl sorunun işçilerin ücret kaybından çok, sendikaların üye kaybı olduğunu kaydetti.

"EYLEM HAK ARAMAKTAN ÇIKTI"

Şimşek, sendikaların Tekel işçilerinin hak kayıplarıyla çok fazla ilgilenmediğini bildirerek, şunları kaydetti: "Burada işçiler yanlış yönlendiriliyor. İşçileri ister Hakkari’ye gönderin, isterseniz asgari ücretle çalıştırın. Sendikaları çok fazla ilgilendirmiyor.

Onların sıkıntısı, üye ve gelir kaybıdır. Hak arama kutsaldır, mukaddestir. Ancak, Tekel işçilerin eylemi hak aramaktan çıkmıştır. Hükümete karşı komploya dönüşmüştür. Siyasi istikrara tehdit etmeye başlamıştır."

Haberin Devamı