Gündem TEKEL eyleminde yine biber gazı

TEKEL eyleminde yine biber gazı

Paylaş
TEKEL eyleminde yine biber gazı

TEKEL eyleminde yine biber gazı

TEKEL işçilerine destek vermek amacıyla Ziya Gökalp Caddesi’nden Türk-İş Genel Merkezi’ne trafiği kapatarak yürümek isteyen KESK üyesi gruba polis biber gazıyla müdahale etti. Tuna Caddesi’nde bekleyen KESK'e bağlı işçiler, eylem sürecinde trafik kazasında yaşamını yitiren arkadaşları Hamdullah Uysal’ın büyük boy posterini taşıdı.

İŞÇİLER ANKARA'YA ALINMIYOR

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi itfaiye işçileri, İSKİ bünyesinde sayaç okuma görevi yapan işçiler ve TARİŞ işçileri hem kendi sorunlarını gündeme getirmek hem de Tekel işçilerine destek vermek için eyleme katıldı.

KESK Genel Başkanı Sami Evren ve beraberindeki bir grup konfederasyon üyesi, işçilerin yanına geldi. Evren, burada yaptığı açıklamada, Ankara Valiliğinin Kızılay ve TÜRK-İŞ binası çevresinde aldığı güvenlik önlemlerini eleştirdi.

'BİZ BU ÜLKENİN İNSANI DEĞİL MİYİZ?'

Evren, "Sanki bu bölgede sıkıyönetim var. Sanki darbe oldu. Tekel işçileri, biz, bu ülkenin insanı değil miyiz" diye konuştu.

İşçilerin demokratik haklarını kullanmasının kimse tarafından engellenemeyeceğini dile getiren Evren, bu eylemi kendi eylemleri olarak görüp sonuna kadar destekleyeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

İşçilere karşı şiddete başvurulmaması gerektiğini ifade eden Evren, "Siyasi iktidar aklını başına toplasın. Bir tek emekçiye, işçiye cop vurulmasın. Aksi halde günlerce bu eylemi büyütürüz" diye konuştu.

Evren, TÜRK-İŞ başta olmak üzere bütün işçi ve memur konfederasyonlarının başkanlarını, sendika yöneticilerini işçilere sahip çıkmaya çağırarak, "Barikatın önüne gelin ve hep beraber istediğimiz yere gidelim" dedi.

'KENDİ YUVALARINA SOKULMADILAR'

Siyasi iktidarın görevinin bir sorun varsa bunu çözmek olduğunu belirten Evren, hükümetin Tekel işçilerinin sorununu bir an önce çözmesi gerektiğini kaydetti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi de işçilerin kendi yuvaları olan TÜRK-İŞ’e sokulmamalarının doğru olmadığını ifade ederek, "Sadece bir gün eylem yapıp gideceklerdi. İçişleri Bakanı’nı göreve çağırıyorum" dedi.