Gündem TEKEL eylemine polis müdahalesi

TEKEL eylemine polis müdahalesi

Paylaş
TEKEL eylemine polis müdahalesi

Ankara'da eylemlerini sürdüren TEKEL işçilerinin Türk-İş önüne yürümesine izin vermeyen polis gazla müdahale etti

Başkentte eylem yapan ve Türk-İş önüne yürümek isteyen TEKEL işçilerine polisin izin vermemesi üzerine grup oturma eylemi başlattı. Polis biber gazıyla müdahale ederken, eylemciler polise taş atarak karşılık verdi.

Çok sayıda gözaltı olurken, polis ile eylemci grubun sokak arasındaki kovalamacası devam ediyor. Çıkan arbede de ezilme tehlikesi geçiren Tek-Gıda İş Genel Başkanı Mustafa Türkel bir işhanına sığındı.

TEKEL işçilerinden oluşan bir grup, Sakarya Caddesi girişinde bir araya geldi. Türk-İş Genel Merkezi önünde açıklama yapmak isteyen grup, polisin müdahale etmesinin ardından oturma eylemi başlattı. Çeşitli sloganlar atan grup basın açıklamasına izin verilmemesini protesto etti.

BAŞKAN İŞ HANINA SIĞINDI

Daha sonra eylem alanına gelen Tek-Gıda İş Genel Başkanı Mustafa Türkel bir açıklama yaparak eylemin eylemcilerin dağılmasını istedi. Ancak eylemciler, Türkel’in çağrısına olumsuz yanıt verdi ve dağılmamadı.

Polis ile işçiler arasında çıkan arbedede Mustafa Türkel ezilme tehlikesi geçirdi. Türkel, eylemcilerin arasından güçlükle çıkarken, bir işhanına sığındı. Polis dağılmamakta direnenen 150 kişilik gruba müdahale etti. Biber gazı sıkarak grubu dağıtan polis ekibine grupta taşlar atarak karşılık verdi. Çok sayıda gözaltı olurken poliste eylemci grubun sokak arasındaki kovalamacası devam ediyor.

Fevzi KIZILKOYUN - ANKARA / DHA

Haberin Devamı