Gündem TEKEL işçileri Ankara yolunda...

TEKEL işçileri Ankara yolunda...

Paylaş
TEKEL işçileri Ankara yolunda...

TEKEL işçileri, Ankara'daki eyleme destek için pek çok bölgeden otobüslerle hareket etti

Tekel işçilerinin özlük haklarının geri verilmesi için sürdürdükleri eyleme destek devam ediyor. Yurt genelindeki Tekel işçileri bugün arkadaşlarına katılmak üzere Ankara'ya hareket etti.

Haberin Devamı

Cevizli Tekel Fabrikasında çalışan işçiler özlük haklarının geri verilmesi için Ankara'da düzenlenecek olan mitinge ve eylemlere katılmak üzere otobüslerle yola çıktı.

Kartal Cevizli'deki Tekel Sigara Fabrikasında sabah saatlerinde toplanan işçiler hareket etmeden önce hükümet aleyhine sloganlar attı.

İşçilerin hareketinden önce sigara fabrikası önündeki basın açıklamasına çeşitli sivil toplum örgütlerinden de katılımlar oldu.

Tekel işçileri ne istiyor?

Türk-İş İstanbul 1. Bölge Başkanı Faruk Büyükkucak ve Tek-Gıda İş Sendikası Cevizli Şube Başkanı Yunus Durdu'da Tekel işçilerine destek veren kısa birer konuşma yaptılar. Faruk Büyükkucak ve Yunus Durdu, Tekel işçilerinin haklı eylemine destek verdiklerini ve Ankara'daki eylem sonunda mutlaka özlük haklarını alacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından işçiler kendileri için tahsis edilen otobüslere binerken duygusal anlar da yaşandı.

Eşini Ankara'ya yolcu eden Ali Yıldırım isimli bir vatandaş, ”Soğuk havada kendisini yolcu ediyoruz, İnşallah hayırlısıyla gidip gelirler” diye konuştu.

Ankara'ya giden Gülperi Yıldırım'ın kızı İpek Yıldırım'da el sallayarak annesini yolcu etti.

Polis ekipleri işçilerin gidişi sırasında geniş güvenlik önlemleri alırken, Tekel işçilerini Ankara'ya götürecek olan otobüslerin ruhsatları tek tek kontrol edildi.

Yaklaşık 400 Tekel işçisi toplam 10 otobüsle arkadaşlarının alkışları eşliğinde Ankara’ya hareket etti.

İşçilerin Ankara'daki eylemleri kapsamında önce 3 gün oturma eylemi yapacağı, ardından açlık grevi başlatılacağı ve özlük haklarının geri verilmemesi durumunda ölüm orucuna başlayacakları öğrenildi.

SAMSUN

Samsun’daki TEKEL işçileri, Ankara’daki TEKEL işçilerinin eylemine destek vermek için yola çıktı.Tek-Gıda İş Sendikası Samsun Şubesi önünde toplanan TEKEL işçileri, haklarını sonuna kadar savunacaklarını, mücadeleden vazgeçmeyeceklerini belirtti.

Türk-İş 6. Bölge Temsilcisi İsmail Topçu tarafından Ankara’ya uğurlanan işçilere, çeşitli sendika ve siyasi partiler de destek verdi.TEKEL işçilerinden, Ankara’daki eylemlerinde sabırlı ve sakin olmalarını isteyen Topçu, "Aldığınız bu kararlar ve içinde bulunduğunuz bu inanç, inşallah Türkiye’deki emek sınıfının bütün sıkıntılarını çözecektir. Ben buna inanıyorum. Yolda konvoy halinde gitmeyin, dikkatli gidin, yolunuz açık olsun" dedi.

Haberin Devamı

Topçu, Samsun’dan 2, 19 Mayıs ilçesi Ballıca TEKEL’den de 6 otobüsle işçilerin Ankara’ya gideceğini bildirdi.TEKEL işçileri, daha sonra çeşitli sloganlar atarak bindikleri otobüslerle Ankara’ya hareket etti.

DHA - AA