Ekonomi Tekel işçileri kararlı

Tekel işçileri kararlı

Paylaş
Tekel işçileri kararlı

Tekel işçilerinin bağlı olduğu Tekgıda-İş Sendikası Başkanı Mustafa Türkel, işçilerin yeni 'eylem planı'nı açıkladı

24 GÜNDÜR EYLEMDELER

Haberin Devamı

Tekel işçilerinin 24 gündür devam eden eyleminin geleceğini belirlemek amacıyla düzenlenen referandumun kesin sonuçları açıklandı. 9683 kişinin oy kullandığı referandumda, 9628 işçi ‘evet’ oyuyla ‘eyleme devam’ kararı aldı. Dün eylem takvimini açıklayan Tekgıda-İş Başkanı Mustafa Türkel, Türkiye’nin her yerindeki Tekel işçilerinin, 14 Ocak’tan itibaren Ankara’ya yürüyeceğini söyledi.

KEFENİ SİMGELEYEN GİYSİ

Türkel, kefeni simgeleyen giysilerle yola çıkacak işçilerin 15 Ocak’tan itibaren birinci üç günde gece gündüz oturma eylemi, ikinci üç günde açlık grevi, çözüm bulunmadığı takdirde ise ölüm orucuna başlayacağını belirtti. Türkel, “Şakası yok, herkes ciddiye alsın, Türkiye’nin önünde ölmeyi göze alıyoruz. Yol yakınken sorunu çözelim. Allah aşkına çözelim, yoksa çok kötü şeyler olacak” dedi.

Haberin Devamı

YİĞİTÇE MÜCADELE ETTİK

Mustafa Türkel, 24 gündür, anayasa ve uluslararası sözleşmelerden doğan haklarını ve hukuklarını korumak için Türkiye’nin dört bir yanından seslerini duyurmaya çalıştıklarını söyledi. Sıkılan gazlara, sulara, coplara rağmen ‘çiçeğin sapını koparmadan’, yiğitçe onurlu bir mücadele verdiklerini ifade eden Mustafa Türkel, tüm dünyaya demokrasi mücadelesinin nasıl verileceğini gösterdiklerini savundu.