Ekonomi TEKEL işçileri 'ölüm'e gidiyor

TEKEL işçileri 'ölüm'e gidiyor

Paylaş
TEKEL işçileri 'ölüm'e gidiyor

TEKEL işçileri, sorunlarının çözüme kavuşmaması durumunda ölüm orucuna gideceklerini açıkladılar

Tek Gıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel, Türk-İş Genel Merkezi önünde, eylemdeki TEKEL işçilerine hitaben yaptığı açıklamalarda, işçiler arasında yapılan bir oylama sonucunda ‘eyleme devam’ kararı alındığını duyurdu.

Türkel, yeni eylem dalgasının ilk 3 gününde gece gündüz oturma eylemi yapacaklarını; ikinci 3 günde açlık grevi yapacaklarını; üçüncü 3 günde ise, halen bir çözüm bulunmadıysa ölüm orucuna başlayacaklarını bildirdi.

“300 DEĞİL 12 BİN KİŞİYİZ”

9 bin 683 işçinin, söz konusu oylamaya katıldığını, bunlardan 9 bin 628 işçinin, eylemin devam ettirilmesi ve 55 işçinin ise eylemin sona erdirilmesi yönünde oy kullandığını duyurdu.

Başbakan Erdoğan’ın dediği gibi 300 kişi değil ama 12 bin kişi olduklarının ve ‘tek yumruk, tek nefes’ olduklarının anlaşıldığını kaydeden Türkel, Türkiye’nin dört bir yanındaki TEKEL işçilerine seslendi ve 14 Ocak’tan itibaren, işyerlerini ve fabrikalarını terk ederek, ‘kefenlerine benzer giysilerini’ ellerine alarak Ankara’ya doğru yola çıkmalarını istedi.

“HABER BEKLİYORUZ; AKSİ TAKDİRDE CENAZEMİZE GELECEKSİNİZ”

Türkel, konuşmasının sonuna doğru yetkililere seslenerek, “Elimizi uzattık sizden haber bekliyoruz. Aksi takdirde bizim cenazemize gelmek zorunda kalacaksanız,” dedi.

Ankara/DHA

Haberin Devamı