Gündem Tekel işçilerinden Köprü'de zincirli eylem

Tekel işçilerinden Köprü'de zincirli eylem

Paylaş
Tekel işçilerinden Köprü'de zincirli eylem

Başbakan Erdoğan TEKEL işçilerinin eylemi için 'ideolojik' dedi; TEKEL işçileri Boğaz Köprüsü'nde eylem yaptı

Tekel işçisi bir grup, Boğaziçi Köprüsü'nde zincirli eylem gerçekleştirdi. Kendilerini köprü korkuluklarına zincirleyen işçilere polis müdahale etti. İşçilerin eylemi nedeniyle köprü de trafik durma noktasına geldi.

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, TEKEL işçilerinin eylemini ideolojik olarak nitelemesi ve 'kusura bakmayın' demesinin ardından Tekel işçileri Boğaz Köprüsü'nde eylem yaptı.

Erdoğan, bugün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada işçilerin eylemini “istismar ve kışkırtma” olarak niteleyerek, “Burada da bir spekülasyon var. Olayın bizzat içindeyim, yaşamışım. Olay tamamen ideolojiktir” demişti.

Meseleye en başından beri iyi niyetle, samimiyetle yaklaştıklarını, imkanları azami derecede zorladıklarını belirten Erdoğan, söyle konuşmuştu:

“TEKEL'li işçi kardeşim ihbar, kıdem tazminatını alıyorsun. Bir defa bu paralarını değerlendir. Bankada mı, farklı bir yerde mi değerlendirirsin, değerlerdir. Oradan sana bir şeyler gelecek. 4-C'den de alacaksın. Böylece geçim koşulların, sosyal güvencede de bir kaybın söz konusu değil, o da aynı şekilde devam edecek. O zaman yapmak istediğin ne? Adama bunu sorarlar. Ha, şu; 'Biz bunların hiç birini istemiyoruz.' Ne istiyorsun? İstediğimiz 'Bizi aynı şekilde aynı koşullarla başka yerde çalıştır.' Kusura bakma. Biz her meslek erbabını olması gereken yerde çalıştırıyoruz, çalıştırmaya da devam edeceğiz. Burada kimse kaydıhayat şartıyla devletin kapısını artık kendisi için 'buraya girdik, kapağı attık, bundan sonra artık korkma', böyle görmemeli."

DHA

Haberin Devamı