Siyaset Tekel işçilerine 1 ay süre
Paylaş
Tekel işçilerine 1 ay süre

Tekel işçilerine 1 ay süre

AK Parti Grup toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TEKEL işçilerine seslendi. Erdoğa şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Bu özelleştirme olayı değil, yaprak tütün depolarının kapatılması olayıdır. Yazılı ve sözlü medyaya teesüf ediyorum. Biz emanetçiyiz. Tüyü bitmemiş yetimin emanetçisiyiz. Onlar TEKEL işçisiyse, dün itibariyle hepsinin maaşı takır takır ödenmiş, kıdem ve ihbar tazminatlarının hepsi hesaplarına yatmıştır. Nasıl oluyor da bir simiti, bir ekmeği paylaşarak yiyorlar. Ajitasyon yapıyorlar. Maaşlarını alan insanlar bunlar.

Eğer 4C'ye müracaat etmek isteyenler olursa Şubat ayının sonuna kadar süre veriyoruz. Önce sorun kıdem tazminatı dediler, ilgili düzenleme yaptık, dün geldiler onu da istemiyoruz dediler. Bizim yapıcı yaklaşımlarımız karşısında bu ajitasyonlar nedir? Biz yapılması gerekenin azamisini fazlasıyla yaptık. Kusura bakmasınlar. Olay ideolojik grupların eline düşmüştür. Olay hak arayışı değil, hükümeti hedef alan kampanyaya dönüşmüştür. Pankartlara bakın, şahsıma, hükümetime yönelik edep dışı ifadeler yazıyor.

Haberin Devamı

Oraya bakıyoruz, kimler var. "Öğretmen olamayanlar Birliği". Böyle şey mi olur. Türkiye'de gerçekten bazı şeyler komikleşmeye başladı. Bu yıl 40 bin öğretmen alıyoruz. 40 binin içine giren, öğretmen olur. Üniversiteyi bitiren herkes iş bulacak diye birşey yok ki. Bakın ABD'ye, bakın Japonya'a, Almanya'ya...

Biri o taraftan biri bu taraftan yıpratacak. Kusura bakmasınlar, biz bu ülkeyi anlı şanlı yöneteceğiz.

Ben TEKEL işçisi kardeşlerime sesleniyorum: Kullanılıyorsunuz. Oynanan oyunu iyi görmeniz gerekiyor. Bu ülkede bu şartlarda çalışmak isteyen milyonlarca kişi var. Kamuda çalışmaya devam etmek isteyen arkadaşlarımız imza atsınlar, eylemlerine devam etmek isteyen arkadaşlar da evlerine geri dönsünler. Hazinemizdeki her kuruş bize emanettir, bunu çarçur etmeyeceğiz. Şu anda yapılan eylem yasal değildir. Fakat biz demokratik tavrımızdan dolayı bu ay sonuna kadar buna müdade edeceğiz. Kusura bakmasınlar bu ülke yol geçen hanı değildir, bu ülkenin sahipleri var.

Sadece 28 TEKEL işçisi 4/C'li oldu

Posta İnternet