Gündem TEKEL işçilerine Başbakan sürprizi

TEKEL işçilerine Başbakan sürprizi

Paylaş
TEKEL işçilerine Başbakan sürprizi

TEKEL işçilerine Başbakan sürprizi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile görüşmek için Keçiören’deki evine gelen iki kadın Tekel işçisini kabul etti.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan’ın Keçiören’deki ikametgahına gelen sekiz Tekel işçisi kadın, Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile görüşmek istediklerini belirtti.

Yaklaşık üç saat polis kulübesinde bekletilen Tekel işçilerinin kimlik kontrollerinin yapılmasının ardından içlerinden Müzeyyen Ermin ve Arife Güneş isimli iki temsilci, görevlilerin eşliğinde içeri alındı.

Emine Erdoğan ile görüşmeleri beklenen iki kadın temsilcinin, Başbakan Erdoğan tarafından kabul edildiği bildirildi.

"BAŞBAKAN İLE GÖRÜŞECEĞİMİZİ BİLMİYORDUK"

Tekel İşçisi Arife Güneş, yarım saatlik görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Güneş, "Bizim için çok olumlu bir görüşme oldu. Hanımefendiyle değil, Başbakan ile görüştük. Görüşmemiz gayet olumluydu bize göre. Ne istediğimizi anlattık. İşimizle ilgili olan gelişmeleri anlattık. O da bize gerekeni söyledi. Gereken derken, birbirimize derdimizi anlattık o kadar. Başbakan burada olduğu için işçileri kabul edeceğini söyleyerek bize sürpriz yaptı. Biz oraya gittiğimizde Başbakan ile görüşeceğimizi bilmiyorduk" dedi.

Haberin Devamı

Bir gazetecinin, "Heyecanlandınız mı?" sorusuna Güneş,"Kesinlikle heyecanlandık. Emine Hanım görüşmede yoktu. Konuya Başbakan vakıf... Dolayısıyla Başbakan ile görüşmemiz bizim açımızdan çok daha olumlu oldu, diye düşünüyoruz. Birebir görüştük. İşçilerle Başbakan kendisi muhatap olduğu için bu anlamda çok olumlu bir görüşme oldu" yanıtını verdi.

"Tatmin oldunuz mu? sorusuna da "Tatmin olduk" yanıtını veren Güneş, "İşçi olarak tatmin olduk. Gereken cevapları da aldık. Onlar da gereken şeyleri söylediler. Dolayısıyla bundan sonra gelişen sürece hep birlikte bakacağız" diye konuştu.

"Gitmeniz gerektiğini söyledi mi?" sorusu üzerine de Güneş, "Bununla ilgili görüşmedik. TÜRK-İŞ yöneticileriyle Başbakan görüşecek. Dolayısıyla biz, işçi olarak, kadın olarak 58 gündür buradayız. Bu yaşadıklarımızı ve bundan sonra yaşayacağımız süreci anlattık. Kendileri de bize gayet samimi bir şekilde cevap verdi, sorularımızı yanıtladı. Ve düşündüklerini anlattılar. Şu kadarını söyleyebilirim. Bizim için çok olumlu bir görüşme oldu" karşılığını verdi.

Haberin Devamı

Güneş, "Özlük hakları ve maaşlarla ilgili Sayın Başbakan bir şey söyledi mi, sizi tatmin eden neydi?" sorusu üzerine, "Biz sadece bu kadarını söyleyebiliriz" dedi.

"Sayın Başbakan’ın ’evlerinize dönün’ çağrısı vardı. Bu çağrıyı görüşmesinde yineledi mi?" sorusuna ise işçi Güneş, "Çözüm konusunda Başbakan’ın muhatabı, çözüm yeri biz olmadığımız için bu konuda bir şey söyleyemem. Çünkü TÜRK-İŞ’le daha doğrusu Tek Gıda-İş ile görüşmesi gerekiyor. Biz sadece işçi olarak halimizi arz ettik. İsteklerimizi taleplerimizi belirttik..." yanıtını verdi.

Güneş, "Bugüne kadar hep 4/C konusunda geri adım atmayacağınızı söylediniz. Başbakan’a bunu ilettiniz mi?" sorusu üzerine de "Evet"dedi.
"Peki, neden tatmin oldunuz" sorusunu Güneş, "Onları TÜRK-İŞ ile görüşecekler. Sadece bu kadarını söyleyebilirim" diye yanıtladı.

"Arkadaşlarına ne diyeceklerinin" sorulması üzerine de Güneş, "Onu çok özel konuşacağız artık..." dedi.
Bu arada, bekleyiş sırasında polisler bir Tekel işçisinin 4-5 yaşlarındaki çocuğuna oyuncak hediye etti.

Haberin Devamı