Ekonomi TEKEL işçilerine büyük destek

TEKEL işçilerine büyük destek

Paylaş
TEKEL işçilerine büyük destek

TEKEL işçilerinin özlük haklarının korunması için başlattıkları eyleme çeşitli parti, sivil toplum örgütü ve yazarlardan destek geldi

Cevizli TEKEL fabrikası önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Can Ataklı, Rıza Zelyurt ve Halil Nebiler'in de aralarında bulunduğu yazarlar işçilere destek verdi.

Cevizli TEKEL Sigara Fabrikası önünde düzenlenen basın açıklamasına CHP, İşçi Partisi, DİSK, Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri ile yazarlardan Can Ataklı, Rıza Zelyurt, Halil Nebiler, Arslan Bulut ile Banu Avar'da katılarak destek verdi.

TEKEL önünde saat 12.30'da toplanan yaklaşık 300 kişilik grup "Direne direne kazanacağız", "Asla yalnız yürümeyeceksin", "Tekel işçisi vatan bekçisi" şeklinde slogan attı.

Daha sonra eyleme katılan yazarlar TEKEL işçilerine destek veren kısa birer konuşma yaptı. Can Ataklı bir avuç TEKEL işçisinin yaptığı eylemin dalga dalga büyüdüğünü belirterek "Türkiye işçi sınıfıyla ayağa kalkıyor. Eyleminizi sonuna kadar destekliyoruz" diye konuştu.

Rıza Zelyurt ise yaptığı konuşmada Cumhuriyet ile mücadele edenlerin TEKEL işçileriyle de mücadele ettiğini belirterek "Cumhuriyet ilkelerini ortadan kaldırmaya çalışanlar TEKEL işçilerinin de hakların ellerinden almaya çalışıyorlar. Bizler yüreğimizle sizlerin yanınızdayız" diye konuştu.

TEKEL işçilerinin yarın sabah saat 08.30'da Cevizli Tekel Fabrikası önünde toplanarak Cumartesi günü Ankara'da yapılacak olan eyleme katılmak üzere Ankara'ya hareket edecekleri öğrenildi.

Basın açıklaması sırasında Çevik kuvvet ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken yapılan açıklamaların ardından eylem sona erdi.

RAMAZAN ALMAÇAYIR/İSTANBUL (DHA)

Haberin Devamı