Gündem TEKEL işçilerine kışlık giysi

TEKEL işçilerine kışlık giysi

Paylaş
TEKEL işçilerine kışlık giysi

Zonguldak Demokrasi Platformu'nca başlatılan yardım kampanyasında toplanan battaniye ve kışlık giysiler, Ankara'da eylem yapan TEKEL işçilerine gönderildi

Kentte faaliyet gösteren bazı sendika, dernek ve sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu Demokrasi Platformu, TEKEL işçilerine destek vermek amacıyla kışlık giysi yardımında bulunmak için geçen Cuma günü kampanya başlattı.

Kampanya kapsamında Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne getirilen çorap, kazak, kaban, palto, mont, bere, eldiven ve battaniye gibi kışlık giysiler, dün akşam görevliler tarafından paketlendi. Kışlık giysiler, bugün minibüse yüklenerek Ankara'ya gönderildi.

Kampanyaya destekte bulunan ve yardım malzemelerini işçilere teslim etmek üzere yola çıkan Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Avukat Sabri Yavuzyılmaz, amaçlarının Ankara'nın soğuğunda haklı mücadele ve direnişlerini sürdüren TEKEL işçilerini yalnız bırakmamak olduğunu söyledi.

Yavuzyılmaz, "Zonguldak halkı konuya duyarlı davrandı. Zonguldak Platformu'nun başlattığı kampanyaya gerekli ilgiyi gösterdi. Toplanan kışlık giysileri TEKEL işçilerine ulaştıracağız. Umarız onların ısınmasına, mücadelelerine bir katkımız olur" diye konuştu.

Seçkin KIRARSLAN/ZONGULDAK (DHA)