Gündem Tekel işçilerine 'köstek' eylemi

Tekel işçilerine 'köstek' eylemi

Paylaş
Tekel işçilerine 'köstek' eylemi

Kendilerine 3H Hareketi adını veren bir grup, Taksim'de Tekel işçilerinin eylemini protesto etti

Kendilerine 3H (Hürriyet, Hukuk, Hoşgörü) Hareketi adını veren bir grup, Taksim AKM önünde 'Tekel işçilerinin günlerdir sürdürdüğü eyleme' tepki gösterip karşı eylem yaptı.

Haberin Devamı

AKM önünde toplanan yaklaşık 15 kişi "Devletin malı denizse biz domuzuz", "Tekel sigara üretemez yoksulluk üretir", "Devletçi ekonomi anlayışına son" yazılı dövizler taşıdı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Medeni Sungur, ekonomide devletçi anlayışın bir kez daha iflas ettiğini öne sürerek, işçilere normalin çok üstünde maaş ve haklar veren bütün hükümetlerin suçlu olduğunu savundu.

'MAĞDURUZ DİYENİ KINIYORUZ'

Uygulanan devletçi ekonomi politikalarının yıllar önce terk edilmesi halinde işçilerin düşük ücretlerinin çoktan arzulanan seviyelere ulaşmış olacağını öne süren Sungur, açıklamasına şöyle devam etti: “Tekel işçilerinin mağduriyetlerini gidermeye yönelik teklifler gayet iyi ve yerindedir. Ortalama 40- 50 bin TL'lik tazminatları banka hesaplarına yatmış ve kendilerine yeni bir iş teklif edilmiştir. Sendikal hakları da aynen korunacaktır. Bu şartlar altında hala mağduriyetten söz edenleri kınıyoruz".

Mevcut hükümetin devletçi ekonomi anlayışını terk etmede samimi ise reformlara hız vermesi gerektiğini savunan Sungur, “Sadece kendilerine yakın gruplara ihaleleri ve devlet kaynaklarını akıtmamalıdır" dedi. Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı. (Cem TURSUN - İSTANBUL / DHA)

YARDIM EDENLERE SORUŞTURMA


Bu arada, Ankara Emniyet Müdürlüğü de, resmi araçlarla Tekel işçilerine erzak ve yakacak taşıyan bazı belediyeler hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Tekel işçileri eylemlerini 55. günde de sürdürürken, Ankara polisinin Çankaya Belediyesi ile İstanbul’daki 2 ayrı belediye hakkında tutanak düzenlediği öğrenildi.

Söz konusu belediyeler hakkında düzenlediği tutanağı, İçişleri Bakanlığına gönderen Ankara Polisi, belediyelerin Tekel işçilerine yaptıkları odun, bank, çadır, naylon, çadır kurmakta kullanılan profil demir gibi yardımların belediyeye ait araçlarla yapıldığını tespit etti.

Tespit doğrultusunda, 237 sayılı Taşıt Kanunu gereğince Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi. Kanuna göre, kamuya ait araçları amacı dışında kullananlar ve kullandırtanlar hakkında bir yıla kadar hapis cezası verilmesi öngörülüyor.

Haberin Devamı

Bu arada Ankara polisi, Tekel işçilerinin eylemlerini sürdürdüğü Bayındır Sokak’ta, "Dayanışma Çadırı" adı altında kurulan çadırda yaptığı inceleme sonucu, söz konusu çadıra Çankaya Belediyesine ait direkten kaçak elektrik çekildiği belirlenerek, konuyla ilgili tutanak düzenlendi. Çadırda bulunan yetkililer hakkında da kaçak elektrik kullandıkları ve izinsiz çadır kurdukları gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulacağı öğrenildi.