Gündem TEKEL işçilerine vekil desteği

TEKEL işçilerine vekil desteği

Paylaş
TEKEL işçilerine vekil desteği

Ankara'da eylem yapan TEKEL işçilerine CHP ve MHP'li milletvekillerinden destek geldi

Tekel işçilerinin Abdi İpekçi Parkı’ndaki eylemi, gergin bir şekilde sürüyor. İşçilere destek vermek üzere parka gelen MHP Aydın Milletvekili Recep Taner, işçilere hitap ettiği sırada polis panzeri üzerinden grubun dağılması için anons yapan bir emniyet müdürü ile tartıştı.

Tek Gıda-İş Genel Sekreteri Mecit Amaç, "Grubun içerisinde provokatörler olduğu" yönündeki polis anonslarına tepki göstererek, "Aramızda bir tek provokatör tespit edilsin, her şeye razıyız"

CHP'Lİ SOYSAL: BİZE DE GAZ SIKIN


Daha sonra işçilerin yanına CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal geldi. İşçilerin yanında olduğunu söyleyen Soysal, işçilere müdahale olması durumunda kendilerine de gaz sıkılması gerektiğini ifade etti.

Soysal, işçilerden bazılarının açlık grevinde olduğuna da işaret ederek kendisinin de onlarla birlikte açlık grevi yapacağını bildirdi. CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda CHP’li milletvekili de parka geldi.

CHP’li Selvi, eylemciler için 6 bin kişilik yiyecek malzemesi getirdiklerini ancak yiyeceklerin parka sokulmasına izin verilmediğini söyledi.