Gündem TEKEL işçisinden vapurda eylem

TEKEL işçisinden vapurda eylem

Paylaş
TEKEL işçisinden vapurda eylem

Türk-İş, TEKEL işçilerine destek vermek için İzmir'de vapurda eylem düzenledi

Bostanlı’dan aileleriyle bindikleri "Yalova 1" vapuruyla Konak iskeleye gelen, vapurdan inmeyerek çeşitli sloganlar atan işçilere Türk İş 3. Bölge Temsilcisi Mustafa Kundakçı ile Tek Gıda-İş Sendikası yöneticilerinden Ömer Seyfettin Atılgan hitap etti.

Atılgan, seslerini duyurmak amacıyla eylem yaptıklarını belirterek, direnişin sonuna kadar süreceğini ve Ankara’da eylem yapan işçilere destek vermek üzere bu ile gideceklerini kaydetti.

Mustafa Kundakçı da hukuk mücadelesinin devam edeceğini ve Türk-İş olarak sonuna kadar işçilerin arkasında olacaklarını belirterek, "Vapuru terk edelim. Konak Meydanı’na geçip oturma eylemi yapacağız" dedi.

Bu sözler üzerine vapuru aileleriyle terk eden TEKEL işçileri, Konak Meydanı’nda bulunan İzmir Valiliğinin önüne doğru yürüyüşe geçti. Polis geniş güvenlik önlemi aldı.

Valiliğin önünde işçilerin içeri girmesini önlemek için barikat oluşturdu. Vapurdaki işçilere katılmak üzere bir grup TEKEL işçisi daha Bostanlı’dan vapurla gelirken İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı Park ve Bahçeler Müdürlüğünde görevli işçiler de TEKEL işçilerine destek verdi.