Ekonomi Tekel işçisinin başka yere geçmesi gündemimizde yok

Tekel işçisinin başka yere geçmesi gündemimizde yok

Paylaş
Tekel işçisinin başka yere geçmesi gündemimizde yok

Emekli maaşları arasındaki farkın giderilmesine sıcak bakan Maliye Bakanı Şimşek, fabrikaları kapanan Tekel işçilerinin aynı haklarla başka kurumlara aktarılmasının gündemde olmadığını söyledi

EMEKLİ ZAMMINA ONAY

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın emeklilerin maaşları arasındaki farkı kaldırmaya yönelik çalışmasına Mehmet Şimşek’ten onay geldi. Şimşek, “Emeklilerin durumlarını düzeltmeyi arzuluyoruz” dedi. Şimşek, günlerdir Ankara’da gösteri yapan Tekel işçilerinin hak kaybının düzeltilmesi için adım atılıp atılmayacağı sorusuna olumsuz yanıt verdi.

TEKEL İŞÇİSİNE SET ÇEKTİ

Mehmet Şimşek konuyla ilgili olarak, “Başka ülkelerde özel-kamu ayrımı yapılmıyor. Ama Türkiye’de kamu kurumlarında özelleştirme nedeni ile açığa çıkan personeli başka kurumlarda yerleştirmeye yönelik düzenleme daha önce yapıldı. Tekel işçilerinin kazanılmış hakkını koruyarak başka kurumlara aktarılması gündemde değil” diye konuştu.

ÖNCEKİ HAKLAR KORUNAMAZ

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek şu açıklamayı yaptı: “Bunlar sınava tabi tutulmadan, öncelikli olarak kamu kuruluşlarına alınabiliyor. 1992’den itibaren tüm özelleştirmeler nedeniyle açığa ödenmiş, kıdem tazminatı ödenmiş tüm işçilere kapı açtık. Bunları kamu kurumlarına zaten alıyoruz. Ama alım şartları, önceki haklarını koruyarak değil.”

MUHALEFET DE DÜZELTEMEDİ

CHP milletvekillerinin özelleştirme nedeni ile geçici işçi statüsüne düşen çalışanların durumunun düzeltilmesine ilişkin önergesi hükümet tarafından onaylanmadı. Önerge ile özelleştirmede açıkta kalan çalışanların ilk sözleşmeleri iptal edilerek bir havuzda toplanıp haklarını kaybetmeden kamu kurum ve kuruluşuna aktarılması hedefleniyordu.

2

Haberin Devamı