Gündem Tekel işçisinin tazminat hakkı kalabilir

Tekel işçisinin tazminat hakkı kalabilir

Paylaş
Tekel işçisinin tazminat hakkı kalabilir

İşçilerin kıdem ve ihbar tazminatının bugün yatacağını belirten Başbakan Erdoğan, “Gerekirse 4/C'nin içeriği değişebilir ama kaldırmak asla” dedi

BUGÜN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Haberin Devamı

Hükümetin, özelleştirme sonrası kadrodan çıkarıp, 4/C (sözleşmeli işçi) statüsü ile çalıştırmak istediği Tekel işçilerinin, özlük haklarını kaybetmemek için başlattıkları mücadele 48’inci gününü doldurdu.

Ankara’nın soğuğunda Türk-İş Genel Merkezi önünde bekleyen işçiler için, Başbakan Tayyip Erdoğan’la Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu cuma günü görüşmüş ve hükümet bir çalışma hazırlamaya başlamıştı. Hükümetin, Tekel işçileri hakkında bugün bir açıklama yapması bekleniyor.

DEĞİŞİR AMA KALDIRILMAZ

Erdoğan, dün TRT 1’de katıldığı bir programda, işçilerin kıdem ve ihbar tazminatının bugün bankaya yatırılacağını söyledi.

İşçilere hazırlanan teklifle ilgili olarak Erdoğan, “Gerekirse 4/C’nin içeriğinde bir değişikliğe gidilebilir ama kaldırmak asla” dedi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, kıdem ve ihbar tazminatına ara vermeden 4/C’ye geçilip geçilemeyeceği üzerine çalıştığını belirten Erdoğan, yasal bir engel yoksa geçişin bu şekilde yapılabileceğini ifade etti.

Haberin Devamı