Siyaset TEKEL Unkapanı binası peşkeş mi çekildi?
Paylaş
TEKEL Unkapanı binası peşkeş mi çekildi?

TEKEL Unkapanı binası peşkeş mi çekildi?

Maliye Bakanlığı önünde TEKEL işçilerine bir basın açıklaması yapan Tek-Gıda İş Genel Sekreteri Mecit Amaç, ilginç iddialarda bulundu. Amaç, "İstanbul Cevizli’deki arazi hangi bakanların ve müsteşarların başında olduğu vakfa peşkeş çekiliyor? Unkapanı’ndaki TEKEL Genel Müdürlüğü binası boşaltıldı. O bina şimdi hangi yandaş hastaneler zincirine peşkeş çekiliyor? Paşabahçe Alkollü İçkiler Adanalı bir işadamına 303 milyon dolara satıldı. Kasım ayında ödeme yapması gereken işadamı tek kuruş ödemeden nasıl trilyonlar kazandı? Bu hangi yetimin hakkı? Nerede Maliye Bakanımız, nerede Başbakanımız?" diye sordu.

Haberin Devamı

Sadece işçilik hakları istediklerini kaydeden Amaç, bu açıklamayı Maliye Bakanlığı önünde yapma gerekçelerini şöyle açıkladı:
"Maliye Bakanlığı, TEKEL’in Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın bağlı olduğu bir bakanlık. Başımıza ne felaket geldiyse, neleri yaşadık ve yaşıyorsak 12 Maliye Bakanı’nın bunda dahli var, müdahilliği var"

Amaç, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in işçileri ve Türkiye’nin şartlarını anlamakta güçlük çeken bir zihniyetle konuştuğunu ileri sürerek Bakan Şimşek’in Batman’da doğduğunu ancak doğduğu toprakları ve insanlarını unuttuğunu öne sürdü. Amaç, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Maliye Bakanı Kuzey Avrupa kültürüyle yetiştiğini söylüyor. Eğer Türkiye’yi bilmiyorsa gitsin Kuzey Avrupa’da bakanlık yapsın. Maliye Bakanı merhamet ettiğini söylüyor. Siz kimsiniz ki bize merhamet ediyorsunuz? Siz toprak ağası mısınız? Siz tarikat şeyhi misiniz? Siz bey misiniz, efendi misiniz? Biz de sizin kulunuz muyuz ki bize merhamet ediyorsunuz? Biz Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarıyız. Sizi biz seçtik, biz Hükümet ettik. Bize hizmet etmek zorundasınız, sorunlarımızı çözmek zorundasınız. Siz ulufe dağıtamazsınız, merhamet edemezsiniz. Biz merhamet beklemiyoruz, hakkımızı istiyoruz. Hakkımız verildiği takdirde yarın sabah itibariyle burada bir işçi bile kalmaz."

Haberin Devamı