Gündem Tekel'de düğüm pazartesi çözülecek

Tekel'de düğüm pazartesi çözülecek

Paylaş
Tekel'de düğüm pazartesi çözülecek

Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, işçilere seslenerek “İnşallah sağ salim sizi evlerinize göndereceğiz” dedi

46 GÜNDÜR DİRENİYORLAR

Haberin Devamı

Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’nın, Tekel işçilerinin sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalarını pazartesiye kadar Başbakan Tayyip Erdoğan’a sunacaklarını bildirdi. 46 gündür eylemlerini sürdüren işçilere sabır ve anlayışlarından dolayı teşekkür eden Kumlu, Türk-İş olarak işçilerin yanında olduklarını ifade etti.

BİZİM TALEPLERİMİZ BELLİ

İşçilere seslenen Kumlu şöyle konuştu: “Taleplerimiz belli. 45 gündür seslendiriyoruz. Mevcut şartlarımızla başka kamu kurum ve kuruluşlarına aktarılmak istediğimizi paylaştık. Sayın Başbakan bu iki bakana talimat verdi. ‘Pazartesiye kadar benim önüme çalışmalarınızı getirin. Sonra Türk-İş yöneticileriyle bir araya gelelim’ dediler. Bakanlar pazartesiye kadar çalışacaklar.”

Haberin Devamı

BAŞBAKAN BİZİ ÇAĞIRACAK

Kumlu, “Başbakan sonra bizi çağıracak ve görüşeceğiz. İnşallah sağ selamet sizleri evinize göndereceğiz” dedi. Başbakan’la görüşmeden sonraki açıklamalarının yanlış anlaşıldığını da belirten Kumlu, işçilere, “Görüşmenin neticesini almadan size, ’Gidin’ diyemiyorum. Olumlu bir şekilde bu neticeyi alıp sizlerin sağ salim çoluğunuza çocuğunuza kavuşmanızı temin etmeye çalışıyoruz” diye konuştu.