Siyaset Tekin: Başbakan RTÜK üyeliğine soyundu
Paylaş
Tekin: Başbakan RTÜK üyeliğine soyundu

Tekin: Başbakan RTÜK üyeliğine soyundu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Sayın Başbakan şimdi yeni bir meslek edindi, RTÜK üyeliğine soyundu. Nasıl zaman bulmuş bilmiyorum, dizileri de izlemiş sayın Başbakan. Şimdi hangi dizilerin yasaklanıp, yasaklanmayacağına da sayın Başbakan karar veriyor" dedi.

Haberin Devamı

Tekin, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni (ÇGC) ziyaretinde yaptığı konuşmada, gazetecilerin sendikal haklara kavuşmasını ve yıpranma paylarını geri almalarını istediklerini belirtti.

Olağanüstü bir süreçten geçildiğini, sendikasız ve sosyal güvencesiz gazetecilik yapmanın zorlaştığını ifade eden Tekin, şöyle devam etti:
"Sadece gazetecilik değil tiyatrocu, sanatçı olmanız, heykel yapmanız da zorlaşıyor. Ne yazık ki yasaksız bir Türkiye yaratacağım diyenlerin Türkiye’yi getirmiş oldukları yasaklı duruma bakın. Sayın Başbakan şimdi yeni bir meslek edindi, RTÜK üyeliğine soyundu. Nasıl zaman bulmuş bilmiyorum, dizileri de izlemiş sayın Başbakan. Şimdi hangi dizilerin yasaklanıp, yasaklanmayacağına da sayın Başbakan karar veriyor. Sayın Başbakan ’Ben yasaksız Türkiye yaratacağım’ demişti 2001 yılında. Ne oldu sana? Ne oldu da böyle yasakçı bir Başbakan oldun."

Haberin Devamı

Tekin, gazeteciler Cüneyt Ünal ve Bashar Fehmi Kaddumi’nin durumuyla ilgili olayın başından beri yakından ilgilendiğini belirterek, Kaddumi’nin kurtulması için mücadele ettiklerini ancak kendisinin Türk vatandaşı olmamasının bir dezavantaj yarattığını, bu nedenle bazı sıkıntılar olduğunu söyledi.
Kaddumi’nin de eşine söz verdiklerini ifade eden Tekin, "Cüneyt gibi onu da ailesine kavuşturmak için mücadelemizi devam ettiriyoruz. Keşke o imkanları elde edebilirsek" dedi.

Seçimlerle ilgili yapılan kamuoyu araştırmalarından bazılarının gerçekleri yansıtmadığını iddia eden Tekin, seçimlerle ilgili şöyle konuştu:
"Önümüzdeki süreçte zorlu bir mücadelenin içinde olduğumuzu biliyoruz. Biz sadece AKP’yle mücadele etmeyeceğiz, devletin kuruluşlarıyla da mücadele edeceğiz. Yani düşünebiliyor musunuz, 20 yıl önce vergi müdürü de kendine vazife edinir miydi? Hiç aklıma gelmezdi. Valiler falan olurdu, daha politik davranılırdı. Şimdi vergi müdürüne kadar indi. Kaymakamları ve valileri hiç söylemiyorum onlar emir kulu, Türkiye Cumhuriyeti kaymakamı, valisi değildir. Bu noktada CHP olarak tüm sandıklara sahip çıkacağız."

İçişleri Bakanlığı kararıyla Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak’la ilgili bir soruyu da fıkra anlatarak yanıtlayan Tekin, belediyeleri ilgilendiren bazı kanunların değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir de gazetecilerin yaşadıkları sorunları anlatarak, çözüm için destek beklediklerini söyledi.